İstanbul Üniversitesi bilimsel panel ile açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Üniversitesi bilimsel panel ile açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 11:41

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2015-2016 Öğretim Yılı’nı bilimsel panel ile karşılamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI ÜNLÜ AKADEMİSYENLER BAKIRKÖY'DE BULUŞACAK

5 Ekim 2015 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin Bakırköy kampüsündeki konferans salonunda gerçekleşecek olan panelde, Amerika Birleşik Devletleri’nin ünlü üniversitesi Northwestern Üniversitesi yönetici ve akademisyenlerini ağırlanacak.

“Tıp ve Sağlık Eğitimi ve İnovasyon” konulu panelde Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Diane Bronstein Wayne, Northwestern Üniversitesi İnovasyon ve Büyüme Birimi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Daniel Derman, Northwestern Medikal Grup Kanser Bölümü Direktörü Prof. Dr. Jeffrey D. Wayne, Organ Transplantasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Michael Abecassis, Kadın Doğum Hastalıkları Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Bulun ve ev sahibi olarak İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Gerontoloji Bölüm Başkanı ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Kurucu Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül bir araya gelecekler.

Haberin Devamı

SÜREKLİ SAĞLIK EĞİTİMİ İLE GELİŞİM

Yerli ve yabancı birçok yönetici, akademisyen ve öğrencilerin katılacağı panel için Dekan Prof. Dr. Ahmet Akgül’ün değerlendirmesi ise şöyle: “Genel sağlık konularının medyada yaygın yer alması, internet üzerinden bilgi alışverişi, toplumun bilgilendirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Sürekli sağlık ve tıp eğitimi ile sağlık çalışanları bir yandan kendilerini geliştirirken, diğer yandan hastalarını doğru bilgilendirme imkânına kavuşmaktadır. Teknolojinin bu denli hızlı ilerlemesiyle birlikte eğitimin yapısı değişmektedir.

İstanbul Üniversitesi bilimsel panel ile açılıyor

Tıp ve sağlık bilimlerinin temelini değişim ve yaratıcılık için yapılan atılımlar oluşturmaktadır. Son zamanlarda sağlık ve tıp alanındaki gelişmeler sadece; biyoloji, genetik, moleküler ve hücresel düzeyde değil, aynı zamanda teknolojik ve mühendislik bilimlerindeki ilerlemeler ile de kendisini göstermektedir. İşte tüm bu bilim dallarının ortak ivmesi inovasyondur. Bu “ivme” artık alışılagelen sağlık ve tıp eğitiminin de değişimine neden olmuş, “yaratıcılık” ve “buluş” tüm eğitimin odak noktası haline gelmiştir.

Haberin Devamı

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE EN ÖNEMLİ KONU "KARAR VERMEK VE UYGULAMAK"

Sağlık sektörünün en alt düzeyinden en üst düzeyine kadar çalışanların her an yapmak zorunda oldukları konuların başında “karar vermek ve uygulamak” süreci vardır. Halbuki birçok meslek dalında karar verme yetkisi sadece en üst düzey yöneticiler için söz konusudur. Sağlık çalışanları ise eğitime başladıkları andan itibaren çoğu zaman etki ve sonuçlarına katlanarak karar verme durumundadırlar. Bu ise her hastanın özgün olarak değerlendirilmesini ve fikir üretmeyi gerektirir. Yenileşmede ise en zor olan fikir üretme aşamasıdır. Sağlık çalışanları çözüm bekleyen sorunların farkındadırlar ve bunların giderilmesi için gerekli bilgi ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederler.

Haberin Devamı

"SAĞLIKTA RUTİN EĞİTİMLE YAŞAMAK FİKİRSEL OLARAK ÖLMEKTİR"

Günümüz dünyasında “rutin” kavramı yoktur, günümüze ve geleceğimize yön veren Yaratıcı Fikirler ve İnovasyon Eğitimidir. “Daha önce böyle yapıyorduk” yerine, “farklı olarak ne yapabilirim” düşüncesi hayatın kendisi olmuştur. Kısacası “rutin eğitim ile yaşamak, fikirsel olarak ölmektir”.

"YENİLİKÇİ FİKİRLER İÇİN EĞİTİM"

Bu düşüncelerle, sürekli “karar verici” olarak çalışmak durumunda olan sağlık mensuplarımıza ve geleceğin akademisyen ve yöneticilerine, doğru kararı nasıl vereceği ve hem değişen sağlık eğitimi hem de eğitimin sürekliliği açısından sağlık yöneticileri, sağlık çalışanları, akademisyenler ve öğrencileri aynı platformda buluşturan bu paneli organize ettik. Dünyanın en önde gelen üniversitenin yönetici ve kurucu konumundaki akdemisyenleri fakültemize davet ederek İnovasyon ve değişen sağlık eğitiminin son zamanlardaki gelişmeleri tartışmak istedik. Buradaki hedefimiz, değişen sağlık ve tıp eğitiminin gelişebileceği alanlarla ilgili bir öngörü oluşturabilmek, öğrenci ve akademisyenlerimize yeni ufuklar açabilmek ve “rutin ve alışılagelmiş” düşüncelerin dışında, yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretebilmelerine imkan sağlamaktır.

Haberin Devamı

Açılışımıza ve panelimize yalnızca Sağlık ve Tıp Eğitimi değil, evrensel ve yaratıcı eğitim ile ilgilenen ayrıca kanser, organ nakli, kadın hastalıkları ve doğum ile ilgili dünyadaki en son gelişmeleri bizzat takip etmek isteyen tüm yönetici, akademisyen, sağlık çalışanı, öğrenciler ve tüm halkımız davetlidir.

BAKMADAN GEÇME!