Alışveriş Cadısı
Alışveriş Cadısı
Alışveriş CadısıYazarın Tüm Yazıları

İstanbul’un en yeni AVM’si İstiklal Caddesi

Süreç başlayalı elbette çok olmuştu, Demirören AVM’yle hayli hızlanmıştı, ancak geçen Cuma günü Galatasaray’daki Kazım Taşkent Galerisi’nin yerine 5 katlı bir Zara mağazası açılınca büyük ölçüde tamamlandı diyebiliriz: İstanbul’un en yeni AVM’si şu anda İstiklal Caddesi.

Haberin Devamı

Caddenin yapısını bırakın 10 yıl, 5 yıl öncesiyle bile karşılaştırmak elmalarla armutları toplamak gibi bir şey artık. Caddenin alameti farikası olan, yılların mağazaları, pastaneleri, restoranları, galerileri, sinemaları artık yok. Cadde, her AVM’de rastlayabileceğiniz uluslar arası zincir markalarla doldu.

Â

ZARA ETKÄ°SÄ°

İşte en sonuncusu da henüz üç gün önce açılan Zara mağazası. Mango, caddenin çehresini değiştirmişti diyorsanız bir de buna bakın. Yapı Kredi Yayınları’nın yanındaki eski Kazım Taşkent Galerisi, artık yılda 850 milyon farklı giysiyi piyasaya sunan uluslar arası bir devin ‘en’lerinden biri. Bu 5 katlı mağaza İstanbul’daki en fazla kata yayılan şube.

Haberin Devamı

Yeni mağazada yeni dekorasyon, sergileme ve aydınlatma teknikleri kullanılmış. Ferah ve alışverişe teşvik eden bir mağaza, ne yalan. Üstten iki kat erkek giyime, alttan üç kat kadın giyime ayrılmış. Zara Kids veya Home koleksiyonları burada yok.


Geniş koridorlar, sayıca bol soyunma kabinleri var. Ben gittiğimde (cumartesinin en civcivli saatiydi) içeride bunaltacak bir kalabalık yoktu. Belki yeni olduğundan, belki mağaza içeride kalabalığı erittiğinden…


Satış görevlileri büyük ölçüde erkek. Kadın soyunma kabinlerinin önündeki görevliler bile. Sordum, ‘bizim bütün mağazalarımızda böyle’ dedi son derece sempatik bir görevli. Ama yok eminim, diğer mağazalarda bu kadar dikkat çekici değil. Neden diye sordum, ‘kadınlar denedikleri giysi hakkında erkeklerin görüşüne daha fazla önem veriyor’ dedi. Rahatsızlık duyan olursa, ya da rahatsızlık duyduğunu hissettikleri biri, hemen bir kadın arkadaşlarını çağırıyorlarmış.  

 

 

 NEREDE İNDİRİM VAR

 

  • Ä°stanbul TeÅŸvikiye’deki dekorasyon maÄŸazası Haaz’da teÅŸhir ürünleri yüzde 60’a varan indirimle satılıyor.
  • Sanat merkezi SALT BeyoÄŸlu ve SALT Galata her ayın son perÅŸembe günü 22.00’ye kadar açık. 28 Åžubat’taki Uzun PerÅŸembe’de ücretsiz sergi ve bina turları düzenlenecek; SALT Galata’daki kafe ile her iki binadaki kitapçılarda özel indirimler olacak./images/100/0x0/55ea6d7ef018fbb8f87f3cdf
  • Hisar, 44 parçalık fırsat seti hazırlamış. İçinde 9 parçalık Mercury Seramik Tencere Seti, 6 parça Mercury Sahan Seti, 2 parça Mercury Düdüklü Tencere, 13 parça Monaco Çay Seti, 6 adet Bahama Çay Bardağı, 4 parça Monaco Çaydanlık Seti ve 4 parça Bahama Cezve Seti bulunuyor. Fiyatı 1.503 lira yerine 1.170 lira. 10 taksitle alabiliyorsunuz.
  • IKEA, 3 Mart’a kadar çocuk mobilyalarında yüzde 10 indirim yapmaya devam ediyor. Satın alınan her oyuncağın 1 lirası ise Türkiye EÄŸitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) gidiyor.

KAMPANYANI SEÇ

 

  • Tefal’de ‘Bir Alana Bir Bedava’ kampanyası var. Shop’lardan veÂTefal Outletler’den tencere alana tencere, tava alana ise tava hediye edilecek.
  • Intimissimi sürdürülebilirlik konusunda yeni bir kampanya baÅŸlatıyor.Recycling-Geri Dönüşüm Kampanyası ile eski ve kullanılmayan çamaşırlarıÂmaÄŸazalara getirenler; yeni modellere indirimli sahip oluyorlar. 31 Temmuz’a kadar markası ne olursa olsun eski çamaşırları geri alacak ve karşılığında altı ay boyuncaÂkullanılabilecek indirim kuponları verecek. /images/100/0x0/55ea6d7ef018fbb8f87f3ce1
  • Esem Spor, KangaROOS ve Slazenger’in koleksiyonlarını internet üzerinden de satmaya baÅŸladı. www.esemsport.com.tr, açılışa özel olarak her alışveriÅŸe bir çorap hediye ederken, ücretsiz kargo hizmeti veriyor.
Yazarın Tüm Yazıları