İstanbul’un da bir moda festivali var

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un da bir moda festivali var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 00:00

Uluslararası moda haftaları takvimine "İstanbul Moda Haftası" da ekleniyor. Paris, New York, Londra, Beyrut, Roma, Milano, Rio de Janeiro gibi dünyanın en ünlü kentlerinde yapılan moda haftaları bundan böyle İstanbul’da da yapılacak.

TÜRKİYE’nin de bir moda haftası oluyor. 16-19 Şubat arasında CNR fuar alanında gerçekleşecek "İstanbul Fashion Festival" için İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB ), tasarımcılar, endüstri kuruluşları ve markalar birlikte çalıştı. Önceki gün Ceylan Intercontinental’de yapılan tanıtım toplantısında, İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, düzenlenen organizasyonu "İstanbul’un moda başkenti olması yolunda atılan ilk adım" olarak tanımladı. "Asıl amacımız satış değil, Türk moda endüstrisinin geldiği yeri ve gücünü tüm dünyaya göstermek" diyen Orakçıoğlu, şov için CNR’da 8000 metrekarelik alanın kullanılacağını söyledi.

20 YILLIKRÜYAYDI

"İstanbul Fashion Festival", 15 Şubat’ta Sirkeci Garı’nda yapılacak "Şapka Partisi" ile başlayacak. Partiye katılan tüm davetliler pembe şapkalar takacak. Garın içinde pembeye boyanmış bir vagonda sürpriz gösteriler yapılacak. Moda treni diye adlandırılan pembe tren, festival boyunca şehrin içinde dolaşacak. Projenin yaratıcısı ve fikir babası olan İTKİB Başkan Yardımcısı Yalçın Ayaydın, şunları söyledi:

"Bu fuar yalnızca tekstilcilere, tasarımcılara değil Türkiye ekonomisine de çok şey kazandıracak. Yabancı basını ve önemli alıcıları davet ettik. Gelecek yıllarda fuar dönemlerinde turist sayısı da artacak. Taksimiz, otelimiz, restoranımız çalışacak. 20 yıllık bir rüya gerçekleşti. Türkiye’de moda endüstrisinin tarihi sadece 20 yıl önceye dayanıyor. Az zamanda çok iş yaptık."

Kimler katılacak

İstanbul Fashion Festival 2006/1’e katılan moda tasarımcıları arasında şu ünlü isimler var:

Hüseyin Çağlayan, Dice Kayek, Atıl Kutoğlu, Arzu Kaprol, Ümit Ünal, Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Özlem Süer, Bora Aksu, Yazbükey, Banu Bora, Alev Ciliv, İdil Tarzi, Ezra Çetin, Hatice Gökce, Nejla Güvenç, Gülin Girişmen, Tuba Çetin, Gamze Saraçoğlu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!