İstanbul Ticaret Borsası yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Ticaret Borsası yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 12:22

İstanbul Ticaret Borsası yetkilileri hakkında, işten çıkarılan bir personelin hakları, mahkeme kararına rağmen, verilmediği gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunulud. Savcılık suç duyurusunda, ‘yetkilerin görevi kötüye kullanma’, ‘mahkeme kararına uymama’ suçu işledikleri öne sürüldü.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na geçtiğimiz günlerde yapılan başvurunun sahibi Kazım Özdoğan. Özdoğan, İstanbul Ticaret Borsası’nın eski çalışanıydı. Suç duyurusu başvurusuna göre, Özdoğan, işten çıkarılması kararını mahkemeye taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, geçtiğimiz yıl verdiği kararla, Özdoğan için işe iade kararı verdi.

‘HAKLARI VERİLMEDİ’ İDDİASI
Özdoğan işe başlatıldı ancak, yasal hakları kendisine verilmedi. Özdoğan’ın avukatı Koray Kılıç’ın yaptığı başvuruya göre, ikramiler, izin ücreti, maaşının yattığı banka promosyonu verilmedi. Yine, Borsa tarafından çalışanlara verilen gıda yardımı da Özdoğan’a verilmedi.

OLUMSUZ YANIT ALDI
Özdoğan, söz konusu haklarının kendisine verilmesi için geçtiğimiz 15 Mart günü Borsa’ya dilekçe ile başvurdu. Özdoğan’a yanıt geçtiğimiz günlerde ulaştı. Borsa’da olumsuz yanıt alan Özdoğan, savcılığın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDILAR
Savcılığa yapılan başvuruda, Borsa yetkililerinin ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘mahkeme kararına uymama’ suçu işledikleri öne sürüldü.

KARAR YERİNE GETİRİLMELİ
Savcılık başvurusunda, ‘İdare Mahkemesi’nin kararları geçmişe yürür’ denilerek “İdari yargının verdiği iptal kararları, iptal edilen idari işlem tesis edildiği tarihten itibaren hükümsüz hale getirir” denildi. Başvuruda, bu kararların gecikmeksizin yerine getirilmesi gerektiğine de işaret edildi.

HUKUKİ VE CAZİ SORUMLUK VAR
Başvuruda, “Yargı kararını uygulamayan kamu görevlisinin hukuki ve cezai sorumluluğu var” denilerek Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun bu yöndeki kararları hatırlatıldı. Savcılık suç duyurusunda, mahkeme kararlarının yerine getirilmemesinin, hukuka ve adalet inancına olan güveni de zedelediğine işaret edilerek, Yargı kararı yerine getirmeyen İstanbul Ticaret Borsası yetkilileri suç işlemiştir” görüşü savunuldu.

 

BAKMADAN GEÇME!