İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 17:13

Haberin Devamı

NİĞDE (AA) - Niğde'de, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gerçekleştirilen gözaltılar protesto edildi.

Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Karataş, Niğde Adliyesi önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'ya yapılan haksızlığı kınadığını söyledi.

Karataş, "Bugün Zaman Gazetesi'nin şahsında, esasında tüm yargı ve basın terbiye edilmeye çalışılmaktadır. Adalet, polis, jandarma sadece garibana işliyor, sadece garibanın yakasından tutabiliyorsunuz. Herkes hesabını verecek, her nefis ölümü tadacak, ilahi adalet mutlaka tecelli edecek biz buna inanıyoruz. Allah'ın değirmeni yavaş döner ama ince ince öğütür" diye konuştu.

Haberin Devamı

17-25 Aralık tarihinde yapılan operasyonların ardından ortaya çıkan tablonun Türkiye için utanç kaynağı olduğunu savunan Karataş, "Burada haksızlığa karşı, despotizme karşı toplanmış olan demokrasinin gereği refleksi yerine getiren kalabalığa teşekkür ediyorum" dedi.

Yaşanan süreçte, adalete olan güvenin zedelendiğini ileri süren Karataş, "12 yıldır iktidarda olanlar milleti birbirlerine düşürdüler. Bu millet sizin adaletinize güvenmiyor, adalet sadece garibana işliyor. Sizin güvenlik güçleriniz sadece mazluma, garibana karşı görevini yapmamalıdır. 17-25 Aralık açık ve net hırsızlık yapıldı suçüstü yakalandınız. Bunu medyaya darbe yaparak kapatamazsınız" ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri, açıklama sırasında, grubu uyararak eylemin daha fazla uzatılmamasını, aksi taktirde müdahale edeceklerini belirtti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından adliye önünden Kent Meydanı'na geçti. Burada İstiklal Marşı okuyan grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!