İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2014 15:48

Haberin Devamı

BİTLİS (AA) - Bitlis'te Zaman Gazetesi okurları, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu protesto etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan "paralel yapı" soruşturması kapsamındaki gözaltılara tepki gösteren bir grup Zaman gazetesi okuru, Bitlis Valiliği önünde eylem yaptı.

Operasyona tepki gösteren grup, "özgür basın susturulamaz" ve "zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Bitlis Sanayici İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Ayetullah Şimşek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği operasyonda, Türkiye'nin en çok satan gazetesi Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 31 kişi gözaltına alındığını anımsattı.

Şimşek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Gözaltına alınanların, hırsızlık ve yolsuzluğun örtülmesi ve konuşulmaması için icat edilen paralel safsatasıyla ilgisi yoktur. Silahlı örgüt üyesi değil, kamuoyunun yakından tanıdığı gazetecilerdir. Yapılan operasyon Türkiye'de basın özgürlüğünü hedef almıştır. Başta Avrupa Birliği (AB) olmak üzere, neredeyse tüm dünya gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki göstermiştir. Ülkemizde basın özgürlüğü son operasyonla ne yazık ki sert bir düşüş yaşamıştır. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu, 1980'lerden bu yana Türkiye'nin özgürleşmesi, ileri demokrasiye ulaşması, AB ile entegrasyonu yurtta ve dünyada güçlü bir ses olmuştur."

Zaman okurlarının, özellikle hükümet marifetiyle gazetecilere ve basın kuruluşlarına yapılan yıldırma ve yasal tacizlerin, son birkaç yıldır yaygın hale geldiğine tanıklık ettiklerini öne süren Şimşek, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'nun, büyük yolsuzluk vakaları ve otoriter eğilimlerin üzerine gittiğini savundu.

Şimşek, "Zaman'ın da aralarında olduğu özgür basına yönelik baskı, akreditasyon denilen medya yasaklarından, gazetecileri yıldırmaya ve hatta sınır dışı etmeye, şirketleri de bu yayın organlarına reklam vermemeleri için korkutmaya kadar uzanmakta. Maalesef bu baskı gittikçe artış göstermektedir. Medyaya bugün yapılan saldırı, yayınların doğruluğunu teyit etmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Şimşek, bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türkiye'nin, basınının tamamen özgür ve ileri bir demokrasiye ulaşacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!