İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 10:53

- Aralarında medya çalışanları ile 5'i tutuklu bazı polislerin bulunduğu 37 kişi hakkında soruşturma başlatıldı - Soruşturma kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirildi

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturmada aralarında polis ve medya çalışanlarının da bulunduğu 32 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Hasan Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada, hakkında gözaltı kararı bulunanlar arasında Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan, Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, gazeteci Nuh Gönültaş, Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder bulunuyor.

Şüphelilerin tamamının evinde veya iş yerlerinde arama kararının bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şüpheliler hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti devleti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp, örgütsel yapı oluşturarak, bu yapılanma altında iftira, kişi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik suçları" yönünden işlem yapacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Soruşturmanın, 2009 yılında El Kaide ile bağlantılı oldukları iddiasıyla önderliğini "Molla Muhammed" olarak bilinen Mehmet Doğan'ın yaptığı ve "Tahşiyeciler" olarak adlandırılan gruba düzenlenen operasyonu da kapsadığı olduğu öğrenildi.

Gözaltı kararı verilen bazı şüphelilerin, dizi film üzerinden "Tahşiyeciler" hakkında "suç ve delil uydurdukları'' gerekçesiyle operasyon başlatıldığı belirtildi.

Daha önce emniyetteki "paralel yapı" soruşturmasında tutuklanan 5 polis hakkında bu operasyon kapsamında da işlem yapılacağı öğrenildi. Bu kişiler, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden adliyeye getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!