İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 09:03

- Soruşturma kapsamında aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 30 kadar kişiden 8'inin gözaltına alındığı bildirildi

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu çerçevesindeki soruşturma kapsamında aralarında polis ve medya çalışanlarının yer aldığı 30 kadar kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu, şu ana kadar 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da belirlenen adreslere sabah erken saatlerde gitti. Soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı 30 kadar kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

- Samanyolu televizyonu önünde toplanma

Operasyonun başlamasıyla birlikte sabah erken saatlerde Samanyolu Televizyonu önünde vatandaşlar toplanmaya başladı.

Haberin Devamı

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında da gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara ve bir oyucu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne polisler nezaretinde getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!