İstanbul merkezli 4 ilde hayali ihracat operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli 4 ilde hayali ihracat operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 07:39

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlediği hayali ihracat operasyonunda 800 milyon liralık hayali ihracat yaparak devleti 110 milyon lira zarara uğratan 35 kişiyi gözaltına alındı. 6'sı kamu görevlisi 58 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken İzmir'de 2, İstanbul'da da 10 şirkette arama yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yapılan 5 ayrı ihbarla başlayan araştırmada, Arif Y., Ömer U., Necmi K. ve Serhat Ö'nün yönettiği organize suç

İstanbul merkezli 4 ilde hayali ihracat operasyonu

örgütüne ulaşıldı.

37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi tekstil firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi belge düzenleyerek 800 milyon liralık hayali ihracat gerçekleştirdikleri belirlendi.

Bu yolla devleti 110 milyon lira zarara uğrattıkları saptandı. Suç örgütünün devletten haksız olarak elde ettikleri paraları turizm bölgelerinde otelcilik, araç kirama ve inşaat sektöründe akladıkları belirlendi.



GÜMRÜK MEMURLARI DA VAR
Operasyonun hedefinde iş adamlarının yanı sıra suç örgütüne yardım edip karşılığında rüşvet alan 3 gümrük ve 3 maliye çalışanının da olduğu, kamu çalışanlarının aldıkları rüşvetlerle yakınları üzerine ticari taksi ve gayrimenkul aldıkları tespit edildi.

İstanbul merkezli 4 ilde hayali ihracat operasyonu

OPERASYON DEVAM EDİYOR
58 kişi hakkında gözaltı kararı bulunurken şu ana kadar 35 kişi gözaltına alındı. 2'si İzmir'de 10'u İstanbul'da 12 şirkette arama yapıldığı, çok sayıda belgeye el konulduğu bildirildi. Operasyonun sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

caydin@hurriyet.com.tr
 

BAKMADAN GEÇME!