İstanbul kart başvuru ve bakiye sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İstanbul kart başvuru ve bakiye sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 18:17

İstanbul kart başvuru ve bakiye sorgulama işleminin nasıl yapılacağı toplu taşıma araçlarını kullanan yüz binlerce vatandaş tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor. İstanbul'da yoğun trafik sebebiyle metrobüslerle evine dönen vatandaşlar İstanbul kart kullanıyorlar. Peki, İstanbul kart başvuru ve bakiye sorgulama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

İstanbul'da yaşanan yoğun trafik nedeniyle toplu taşıma araçlarına kullanım rağbeti sürmeye devam ediyor. İstanbul kartı olanların kullanabildiği metrobüsler ve metrolarda sıkıntı yaşanmaması için bakiyenin yeterli olması gerekiyor. Peki, İstanbul kart başvuru ve bakiye sorgulama nasıl yapılır?

1. Anonim "İstanbulkart"ımı (Kişi Adına Kayıtlı Olmayan Kartlar), Nereden ve Nasıl Satın Alabilirim?

"istanbulkart" satışı ve dolumu yapan TEMSİLCİLERDEN (Büfe, gazete bayi, market vb., "İSTANBULKART Dolumu Yapılır" ibaresi görünen özel işletmelerden 6TL karşılığında, kart satışı yapan Biletmatik cihazlarından (Elektronik Para Yükleme makinası) ise, kart bedeli 6TL düşüldükten sonra kalan bedelin karta Elektronik Para olarak yüklenmesi ile alınabilir.

2. Kişiselleştirilmiş istanbulkart'ım Kırıldı/Büküldü/Çatladı ne yapabilirim?

Haberin Devamı

Herhangi bir şekilde kırılma, çatlama, delinme, bükülme vb. sorunları olan; Kişiselleştirilmiş istanbulkart'lar, Belbim'e ait istanbulkart Başvuru merkezleri'nde (Karaköy, Topkapı, Bahçelievler, Kadıköy, Pendik, Üsküdar, Gayrettepe, Bağcılar, Eminönü, Beşiktaş, Ümraniye, Avcılar, Beylikdüzü, Altunizade, Yenibosna, Kadıköy Metro, Bostancı, Ünalan, Kartla, Taksim, Zeytinburnu, Sulatanbeyli) ücret karşılığında değiştirilmektedir.

3. Kaybolan ya da çalınan kişisel kartımın içerisinde bulunan Bakiye/Aylık nasıl geri alabilirim?

Sadece kişiselleştirilmiş olan kartların (mavikart, indirimli, ücretsiz, öğrenci, öğretmen, sosyal vb. kartlar) bloke işlemleri için istanbulkart başvuru merkezleri'ne şahsen başvuru veya 153 Beyaz Masa araması ile talepte bulunulur. Kart içindeki bakiye/aylık abonman, 5 gün sonra Karaköy/Kadıköy/Bahçelievler ve Yenibosna istanbulkart başvuru merkezleri'ne başvurularak yolcunun getireceği yeni kartına bakiye aktarımı için başvuru oluşturulur. Abonman yüklemelerinde 5 iş günü, TL yüklemelerinde ise 10 iş günü sonra; başvuru yaparken bilgileri verilmiş olan seyahat kart, otomatik dolum cihazlarından herhangi birine okutulduğu takdirde bakiye yükleme işlemi gerçekleşecektir.

BAKMADAN GEÇME!