İstanbul Kalkınma Ajansı'nda grev kararı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Kalkınma Ajansında grev kararı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 13:20

Kalkınma Bakanlığı’na bağlı 26 kalkınma ajansından biri olan İstanbul Kalkınma Ajansı'nda (İSTKA) dokuz aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanmaması üzerine Türk-İş'e bağlı Koop-İş sendikası, dün itibari ile grev uygulamasını başlattı.

Haberin Devamı

İşçiler adına bir basın açıklaması yapan Koop-iş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Aziz Hacısalihoğlu, sorumlu sendikacılık anlayışı gereği grev dışında her türlü müzakere ve çözüm yollarını denediklerini ancak işverenin ve temsilcilerinin önce müzakereye yanaşmadığını ve müzakere masasına oturduklarında da ücret dengesizliklerini düzeltmek bir yana çalışanların durumunu kötüleştiren öneriler sunduğunu ve bunun üzerine sendika olarak grev uygulamasına başlamak zorunda kaldıklarını ifade etti.

İSTKA çalışanları 6495 sayılı kanun nedeniyle bütün kalkınma ajanslarında ortaya çıkan ücret dengesizliğinin çözülmesini, fazla mesai ücretlerinin ödenmesini, dört senedir zam alamayan arkadaşlarına haklarının teslimini ve sendikalı çalışanlara uygulanan mobbing'e son verilmesini istiyor.

Haberin Devamı

YILLIK 100 MİLYON TL HİBE
İSTKA, hibe programları aracılığıyla her yıl yaklaşık 100 milyon TL'yi İstanbul'un ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik projelere ayırıyor.

2015 senesinin başında ilan edilen ve toplam 145 Milyon TL bütçeli Kadın İstihdamının Artırılması, Bağımlılıkla Mücadele, Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi, Sağlık Turizmi ve Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programlarının başvuruları 16- 20 Mart tarihleri arasında kabul edilecekti.

Grev uygulamasının başvuruların kabul sürecine denk gelmesi üzerine yaşanan büyük aksamalar sonucu İSTKA yönetimi proje başvuru süresini uzatmak zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!