35. İstanbul Film Festivali programı belli oldu!

Güncelleme Tarihi:

35. İstanbul Film Festivali programı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 21:01

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 35.’si düzenlenen, 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak olan “İstanbul Film Festivali” programı belli oldu. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’ndan (İKSV) yapılan yazılı açıklamaya göre, 1982'de bir sinema haftası olarak başlayan İstanbul Film Festivali sinemaseverlere, Türk ve dünya sinemasının en yeni örneklerinden klasiklere, zengin bir program sunmayı hedefliyor.

Festival kapsamında 10 kısa, 24 deneysel 187 uzun metrajlı film’in sanat severlerle buluşacağı festival, 25 bölümde 62 ülkeden 223 yönetmenin filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak.

Bu yıl ilk kez ‘Ulusal Kısa Film Yarışması’ düzenleniyor!

Kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli kısa filmleri izleyiciye buluşturmak amacıyla Ulusal Kısa Film Yarışması, bu yıl ilk kez düzenleniyor.

Ödül Yağmuru!

Jüri üyeleri arasında, yönetmen Can Evrenol, oyuncu Hazal Kaya ve DokuFest Direktörü Nita Deda’nın yer aldığı festivalde, “En İyi Kısa Film”e yarışmanın sponsoru Anadolu Efes tarafından 5 bin tl’lik ödül verilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) jürisi de yarışmadaki bir filme ödül verecek.

10 film arasından kazanana 10 bin avro para ödülü verecek!

Avrupa Konseyi iş birliği ile 10 yıldır dünyada sadece İstanbul Festivali'nde yapılan, “FACE Avrupa Konseyi Sinemada İnsan Hakları Yarışması”, bu yıl “Eurimages” fonunun da desteğiyle, yarışmada bulunan 10 film arasından kazanana 10 bin avro para ödülü verecek.

Festival kapsamında ayrıca “Altın Lale”, “Seyfi Teoman En İyi İlk Film”, “Audentia”, “Cineuropa” ödülleri de sahiplerini bulacak.

İstanbul Film Festivali'nin bu yılki gösterimleri Atlas, Akbank Sanat, İtalyan Kültür Merkezi, Ortaköy Feriye Sineması, Kadıköy Rexx Sineması gibi toplam 10 salonda yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesinin de desteklediği festival, 7-17 Nisan 2016 tarihinde sinemaseverlerle buluşacak.

Festival Biletleri 26 Mart’ta Satışa Çıkıyor!

Konuk sinemacıların katılacağı söyleşiler, sinema dersleri ve konserler gibi eğlenceli etkinliklerin de olacağı festivalin biletleri, 26 Mart Cumartesi günü satışa çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!