İstanbul ‘Fashion’s Night Out’u bekliyor

“Fashion's Night Out”, bu yıl ilk kez İstanbul'da da gerçekleştirilecek. Etkinlik Bağdat Caddesi, İstinye Park ve Nişantaşı olmak üzere, İstanbul'un üç büyük alışveriş noktasındaki mağazaları kapsayacak.

Haberin Devamı

"Fashion's Night Out" İstanbul’da, 16 Eylül 2010 Perşembe gecesi Nişantaşı'nda Valikonağı Caddesi'nden Abdi İpekçi ve Teşvikiye Caddesi sonuna kadar, İstinye Park ve Bağdat Caddesi'nde Suadiye ve Erenköy arasındaki tüm mağazaları kapsayacak şekilde yapılacak.

Vogue Dergisi’nin öncülüğünde geçen yıl ilk kez aralarında New York, Paris, Londra ve Milano'nun bulunduğu 13 şehirde gerçekleştirilen etkinlik moda ve perakende sektörünü canlandırmak amacıyla yapılıyor.        

Sadece 1 geceliğine yapılan, katılımcılarına yüzde 15-20 oranında satış artışı getiren ve müşteri trafiğini de yüzde 20 dolayında artıran etkinlik; bu yıl aralarında Türkiye'nin de olduğu Vogue Dergisi’nin yayınlandığı 13 ülkede düzenlenecek. 

Haberin Devamı

“Fashion's Night Out”ta mağazalar saat 24.00'e kadar açık kalıyor. Markalar, bu özel gecede müşterilerine yönelik etkinlikler düzenliyor. Etkinliğe tasarımcılar, ünlüler, modeller, moda editörleri ve sektörün önde gelen isimleri katılıyor.

Bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenecek "Fashion's Night Out İstanbul"a Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi destek veriyor.

Etkinliğin tanıtımı amacıyla 11 Eylül'de Bağdat Caddesi'nde halka açık fotoğraf çekimi de yapılacak.

Etkinliğin bir de sosyal sorumluluk boyutu var. Çünkü “Fashion's Night Out”a özel Dice Kayek tarafından tasarlanan tişörtler 6-16 Eylül tarihleri arasında tüm katılımcı markaların bine yakın mağazasında satışa sunulacak ve elde edilecek gelir Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ticaret meslek lisesi perakende bölümü öğrencilerine burs olarak aktarılacak.

“Fashion's Night Out” gardırobunu yenilemek, satın aldığı giysinin tasarımcısı ile buluşmak, onunla stil ve moda üzerine sohbet etmek, satın almak istediği giysiyi daha sezon başında indirimli fiyatla almak için müthiş bir fırsat.

Ben de “Modanın En Büyük Alışveriş Partisi” sloganıyla yola çıkan “Fashion's Night Out İstanbul”u sabırsızlıkla bekleyenlerdenim. Gidip sadık müşterisi olduğum markaların mağazalarını bizzat ziyaret edeceğim.

Haberin Devamı

Bunlardan biri de Silk & Cashmere… Kaşmir ve ipek tutkunlarının vazgeçemediği markası Silk & Cashmere de Fashion’s Night Out İstanbul’a sıkı hazırlık yapan markalardan. İstinye Park ve Nişantaşı City’s mağazalarında düzenlenecek özel tango gösterileriyle geceye damga vurmaya hazırlanıyorlar. Dans etmesini beceremem ama tango izlemeye bayılırım.

İki haftadır yazıyorum. Sıkıntılı günler yaşayan perakendeciler çözüm yolları arıyor. Bayram alıverişi bile yaraya merhem olmadı.

Vogue Dergisi ve diğer basın kuruluşları ile yerel yönetimler de kendi çaplarında perakendecilere omuz veriyor. Ama bu konuda öncülük üstlenmesi gereken Sanayi ve Ticaret Bakanlığı her hangi bir proje ile ortaya çıkmış değil.

Haberin Devamı

Benim Sayın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e bir önerim var. Bu özel gece için bağlı olduğu kabinedeki bakan arkadaşlarını harekete geçirir, bir de Sayın Başbakan’ı ikna edip “Fashion's Night Out İstanbul”da alışverişe gönderebilirse perakendecilere büyük destek vermiş olur.

Baksanıza Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir tekel bayiinden altın çilek aldı. Çilek yok sattı. Belli mi olur belki Sayın Başbakan’ın ayağı bu kez hazır giyim sektörüne uğurlu gelir?

Yazarın Tüm Yazıları