İstanbul erkekleri daha çabuk değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul erkekleri daha çabuk değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2005 10:12

İstanbul’a geldikten sonra hayat tarzında, siyasi düşüncelerinde, ekonomik durumda yaşanılan değişikliklerden erkeklerin daha çok etkilendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanlığı Araştırma Müdürlüğü, İstanbul’da yaşayan 2 bin 490 kişi arasında yaptığı araştırma sonuçlarına göre, İstanbul’a geldikten sonra hayat tarzında, inanç ve siyasi düşüncelerde veya ekonomik durumda yaşanılan değişiklikler, erkekler ve kadınlar üzerinde farklı etkiler yaratıyor. Ankete katılan erkeklerin yüzde 82’si "İstanbul’a gelmekle hayat tarzım değişti veya biraz da olsa değişti" derken, bu oran kadınlarda yüzde 67.2 olarak belirlendi.

İLK DEĞİŞİM "ŞİVEDE" YAŞANIYOR

İstanbul’a gelen erkeklerin yüzde 27.6’sının konuşma ve şivesinde net bir değişiklik olurken, bu oran kadınlarda yüzde 21.5’te kaldı.

İNANÇ DEĞİL, SİYASİ GÖRÜŞ DEĞİŞİYOR

Araştırmaya göre, İstanbul’a gelmenin kadın ve erkeklerin inançları üzerindeki marjinal etkisinin son derece düşük olduğu saptandı.

Haberin Devamı

İstanbul’a geldikten sonra inançları değişen erkeklerin oranı yüzde 7.4 iken, kadınların oranı da 5.5 olarak belirlendi. Buna karşılık İstanbul’a yerleşenlerin siyasi görüşlerinde değişiklikler ortaya çıkıyor. Erkeklerin yüzde 29’u, kadınların yüzde 26.7’si siyasi görüşlerinin kısmen de olsa değiştiğini belirtti.

KADINLAR İSTANBUL’U DAHA ÇOK SEVİYOR

İstanbul’a yerleştikten sonra memleketlerine geri dönmeyi isteyip istemedikleri sorulduğunda ise, kadınların erkeklerden daha fazla İstanbul’da kalmayı tercih ettiği gözlendi. Buna göre, memleketine kesin dönüş yapmak isteyen erkeklerin oranı yüzde 34.3 iken, bu oran kadınlarda yüzde 17.5’e düştü.

İSTANBUL STRES YARATIYOR

Ankete katılanlara "kendilerini İstanbul’da nasıl hissettikleri" sorulduğunda da, kadın ve erkekler ağırlıklı olarak "stresli" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!