İstanbul Emniyet Müdürü çalişkan asayiş kontrollerini denetledi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Emniyet Müdürü çalişkan asayiş kontrollerini denetledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:37

İstanbul Emniyet Müdürü çalişkan asayiş kontrollerini denetledi

Haberin Devamı

Erhan TEKTEN/İSTANBUL,(DHA) İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Çamlıca gişelerde bulunan polisin sabit uygulama noktasını ziyaret ederek denetimlerde bulundu. Görevli polislerle sohbet de eden Çalışkan daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Çalışkan, bu tür çalışmaların caydırıcı olduğunu ifade ederek, "Şehrin girişinde 5 ayrı noktada bu tür uygulamalarımız var. Uzun süredir yaptığımız uygulamalar bunlar. GBT sorgulaması yapılıyor burada. Geçen ay sadece İstanbul genelinde 1 milyonun üzerinde insanın GBT'si (Genel Bilgi Tarama) soruldu. Ciddi sayıda araç sorgusu yapılıyor. Ciddi miktarda narkotik madde yakalandı. 1000'in üzerinde silah yakalandı. Halkın daha güvende olması için. İstanbul'un daha güvende olması için arkadaşlar 24 saat burada ve buna benzer yerlerde uygulamaya devam ediyor. Biz de ara sıra ziyaret edip denetimlerimizi yapıyoruz. Burada arkadaşlar devletimize karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı hazırlıklı bir şekilde bekliyorlar. Özel harekatımız çok güçlendi. İstanbul'da Bin 200'ün üstünde özel harekatçı sayımız var. Bu arkadaşlarımız devamlı eğitimde ve görevde. Şehrin her tarafında özel harekatçılarımızla karşılaşabilirsiniz." dedi.
15 AYDA 10 MİLYON GBT SORGUSU

Emniyet Müdürü Çalışkan denetimlerinin ardından basın mensuplarıyla sohbet etti. Sohbet sırasında samimi açıklamalarda da bulunan Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinin yaklaşık 15 aydır yürüttüğünü, bu zaman içerisinde 10 milyon insanın GBT'sinin sorulduğunu belirtti. Bu uygulama ile ciddi sayıda aranan kişinin alındığını ve bunların arasında kritek soruşturma ve kişilerin de olduğunu vurguladı.
"37 BİN POLİS YETERLİ DEĞİL"

Bir basın mensubunun İstanbul'da görevli polis sayısını sorması üzerine Çalışkan, "İstanbul'da 37 Bin polisin görev yapıyor. 37 bin polis yeterli değil. Dünya standartlarında 250-300 kişiye bir polisin düşmesi gerekiyor. Bizde şu an yaklaşık 400 kişiye bir polis düşüyor. Buna İstanbul'daki hareketli nüfusu eklersek 500 kişiyi buluyor. Bunun 300'e inmesi lazım. Bunun için hem Genel Müdürlüğümüz hem de Bakanlığımız ciddi şekilde çalışıyor. Nicelik değil, nitelik de önemli. Konuyu 15 Temmuz'a getireceğim. Orada nitelik ön plana çıktı. Personelin kalitesi, eğitimi ön plana çıktı. Bazen sayının çok olması her şeyi çözmüyor."dedi.
"O TARİHTE BENİM 40 TANE YARDIMCIM VARDI. 40'I DA ASLAN GİBİYDİ"

15 Temmuz Darbe Girişimi'nde yaşananlardan da bahseden Çalışkan, "Bu arkadaşlar olmasıydı ben tek başıma bir şey ifade edemezdim. O tarihte benim 40 tane yardımcım vardı, 40'ı da aslan gibiydi. Bir tanesi dahi.. "ama" diyen olmadı. Sadece yardımcılarım değil, bir tane polis ama demedi. Hiç tereddütsüz yapması gerekeni mükemmel yaptı. Onların toplamı bende birleşiyor. Yani eğer onlarda o cesaret ve mücadele olmasa İstanbul Emniyet Müdürü'nün telsiz anonsu bir şey ifade etmez. Netice önemli. "
FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile ilgili yapılan müdalenin sorulması üzerine Çalışkan terör örgütlerini birbirinden ayırt etmeye gerek olmadığını belirterek, "Benim 8 yaşındaki çocuğum bana FETÖ'mü daha kötü, PKK'mı?. Farkı yok mücadelede aynı. Türkiye Cumhuriyeti'ne yan gözle bakan herkese karşı mücadele çok sert bir şekilde devam ediyor. Çok uzak zamanda değil, inşallah bunun neticesini alacağız." ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!