İstanbul’da şafak vakti operasyon

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da şafak vakti operasyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2015 07:57

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sancaktepe ve Çekmeköy'de daha önceden belirlenen çok sayıda adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. İçeriği sır gibi saklanan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Öğleden sonra operasyonun PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik olduğu açıklandı. PKK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle 17 kişi gözaltına alındı. Bu sabah yapılacak operasyonu dün akşam Twitter'da yazan 'Fuat Avni', ''Bu sabah İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon yapılacak. Bu bahane ile gözaltına alınacaklar arasında, HDP'nin sandık görevlileri de var'' iddiasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Ekipler operasyon kapsamında, Çekmeköy Cumhuriyet Mahallesi'nde 4 katlı binanın en üst katında bulunan bir daireye Özel Harekat Timleri ile baskın düzenledi. Dairede yapılan aramanın ardından 1 kişi gözaltına alınarak polis aracına bindirildi.

Haberin Devamı

BASIN MENSUPLARINA TEPKİ
Bu sırada şüphelinin yakınları operasyonu görüntüleyen gazetecilere tepki gösterip üzerlerine yürüdü. Polisin araya girmesi sonucu gerginlik sona erdi.

ŞÜPHELİLER SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
Diğer adreslerde de çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sivil polis araçlarıyla hastaneye getirilen ve aralarında kadınların da bulunduğu şüpheliler, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

OPERASYONUN İÇERİĞİ BELLİ OLDU, 17 KİŞİ GÖZALTINDA

istanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir teknik ve fiziki olarak takip ettikleri terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu iddia edilen bir grubun provokatif eylemlerde bulunabileceği tespiti üzerine Sancaktepe, Çekmeköy, Bahçelievler ve Başakşehir'de 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 2'sinin başka suçlardan arandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Twitter'da 'Fuat Avni' adıyla bilinen hesaptan dün gece atılan tweetlerde bu sabah yapılacak operasyon duyurulmuş ve şu iddiaya yer verilmişti:
''Bu sabah İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde PKK'nın gençlik yapılanmasına operasyon yapılacak.Bu bahane ile gözaltına alınacaklar arasında, HDP'nin sandık görevlileri de var.''


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!