İstanbul’da olmak için sabırsızlanıyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da olmak için sabırsızlanıyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 01:09

“You’re Beautiful” ve “Goodbye My Lover” şarkılarıyla ülkemizde de geniş bir hayran kitlesi edinen James Blunt, “Moon Landing” turnesi kapsamında İstanbul’a geliyor. Soul rock’ın dünyaca ünlü ismi, Alchemy Project organizasyonuyla 27 Şubat’ta Ülker Sports Arena’da olacak. Blunt, büyük gün öncesi sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

* Bildiğimiz kadarıyla müzik hayatınıza başlama hikayeniz oldukça değişik... Bir ordu geçmişiniz var... Biraz geçmişe dönüp o günlerden bahseder misiniz?

- Şarkı yazmaya 14 yaşında başladım. Ama sonra üniversite masraflarımı çıkarmak, harçlığımı kazanmak için İngiliz Ordusu’na katıldım. Orada inanılmaz deneyimler yaşadım ve şarkılarım için ilham aldım. Altı yılın sonunda Amerika’ya gittim. Linda Perry ile tanıştım ve Custord Records ile çalışmaya başladım. İlk albümümde Carrie Fisher da bana çok destek oldu.

* Şarkılarınızda daha çok duygusal melodiler ve sözler hakim. İlham kaynağınız kim ya da ne diye sorsam?

- Şarkılarımın sözlerini yazarken bazen hayal gücümü kullanıyorum, bazen de iyi veya kötü kendi deneyimlerimden ilham alıyorum.

* Moon Landing turnesi kapsamında İstanbul’a geliyorsunuz. Turne fikri nasıl ve ne zaman doğdu?

- “Moon Landing” çok keyif aldığım bir albüm oldu, o nedenle olabildiğince çok ülke gezip şarkılarımı söylemek istedim. Çok da şanslıydım, albüm dünya çapında beğeni kazandı. Şansın da yardımıyla organizasyonu yaptık, bavulları topladık.

KONSER SONRASI BODRUM’DA TATİL YAPMAK İSTİYORUM

* Heyecan ne durumda?

- Daha önce gittiğim ve tekrar gitmek istediğim ülkelere uğrayacağım için mutluyum. Türkiye de bunlardan biri.

* Daha önce İzmir ve İstanbul’u ziyaret etmiştiniz...

- Evet, her iki şehirdeki konserlerim de çok güzel geçmişti. Çok güzel karşılanmıştım. Tekrar geliyor olmaktan memnunum.

* Bu ziyarette uğramayı planladığınız belirli yerler var mı?

- İstanbul konserimin ardından birkaç günlük boşluğum var. Bodrum ve çevresini gezmeyi düşünüyorum.

* 27 Şubat’taki konserde izleyenleri bekleyen özel bir şov ya da özel sürprizler var mı?

- Bu kez İstanbul’a Moon Landing dünya turnesiyle, özel bir prodüksiyonla geliyoruz. Orkestramla birlikte olacağım. İnsanlar, tek başına gitar çalıp hüzünlü şarkılar söyleyen adamdan çok daha fazlasını bulacak. Enerjik bir konser olacağını söyleyebilirim. Yeni albümden olduğu gibi, eskilerden de çalacağız. Duymak istedikleri “Goodbye My Lover” ve “You’re Beautiful” gibi şarkıları da dinleyecekler tabii... İstanbul’da ve o sahnede olmak için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

HAYRANLARIMLA İLETİŞİMDE OLMAYI SEVİYORUM

Haberin Devamı

* Sosyal medyada çok aktifsiniz. Twitter’da sık sık hayranlarınızın sorularını yanıtlıyorsunuz. Sosyal medya müzik dünyasını nereye taşıdı sizce?

- Sosyal medya kanalıyla hayranlarımla iletişimde olmayı seviyorum. Bana şirketim veya başka birinin aracılığıyla değil de direkt ulaşabiliyor olmalarından, karşılıklı konuşmaktan keyif alıyorum. Ama aynı zamanda herkesin kendi fikirlerini söyleyebildiği mecralar olduğu için gereğinden fazla ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!