İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden amatör spora destek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden amatör spora destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 21:50

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden amatör spora destek

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, 'Destek Bizden Başarı Sizden' temasıyla başlattığı amatör spor kulüplerine malzeme desteği kapsamında 12 yılda binden fazla spor kulübü ile yüzlerce okul takımına 30 milyonluk malzeme dağıtıldı. Topbaş, "Spora yaklaşık 2,5 milyar lira yatırım yaptık" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2004 yılında Başkan Kadir Topbaş'ın talimatı ve 'Destek Bizden Başarı Sizden' temasıyla başlattığı amatör spor kulüplerine malzeme desteği 12. yılında da devam ediyor. İBB Cebeci Spor Kompleksi'nde düzenlenen malzeme dağıtım törenine, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez ile çok sayıda amatör spor kulübünün yönetici ve sporcuları katıldı.

İBB'DEN SPORA 2,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, ulaşım ve altyapı yatırımlarının yanı sıra kültür sanat ile spora da çok büyük yatırımlar yaptıklarını belirterek, en önemli yatırımın ülkenin geleceği olan çocuk ve gençlere yapılan yatırım olduğunu söyledi. Dağıtılan malzemelerin spor kulüplerine hayırlı olmasını ve başarılar getirmesini dileyen Kadir Topbaş, şöyle konuştu:

"Sevgili çocuklar ve gençler; Türkiye'nin yarınları sizlersiniz. Bizler sizin geleceğinizi hazırlamak için gururla hizmet ediyoruz. Gençlerimizin iyi yetişmesi için eğitim ve spor yatırımlarına çok önem veriyoruz. İBB olarak 12 senede spora yaklaşık 2,5 milyar lira yatırım yaptık. Sizler Türkiye'yi geleceğe taşıyın diye bizler bunun altyapısını hazırlıyoruz. Spor için fiziki altyapının yeterli olması adına çok ciddi tesisler yaparken, istiyoruz ki amatör spor ve okul spor kulüplerimizin malzemeleri konusunda da hassasiyet göstermekteyiz."

Topbaş, İBB olarak 12 yılda amatör spor kulüplerine ve okul spor kulüplerine 30 milyon liralık malzeme yardımı yaptıklarını hatırlatarak, bugün de toplam bini aşkın amatör spor kulübü ve yüzlerce okul spor kulübüne 6 milyon lira değerinde 350 bin adet spor malzemesi dağıtımı yapacaklarını aktardı.

HEDEF OLİMPİYAT VE DÜNYA ŞAMPİYONLARI YETİŞTİRMEK

Spor yatırımları ile malzeme yardımlarının Türk sporuna önemli bir destek sağladığına dikkati çeken Topbaş, "Şuna inanıyoruz ki, fiziki altyapının olduğu yerde sportif başarılara imza atılır. İBB olarak bugüne kadar müsait olan 180 okulumuzun bahçesine kapalı spor salonu yaptık. 20 spor salonunun da inşaatı devam ediyor. İhtiyaç oldukça bu salonları yapmaya devam edeceğiz. Gururla ifade etmeliyim ki, spor salonu yaptığımız okullarda, salon sporlarında dereceler başladı. Amatör sporcularımızın, olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında bayrağımızı göndere çektirecek büyük sporcular olarak yetişmesini istiyoruz" diye konuştu.

İstanbul'da özellikle çocukların ve gençlerin spor yapabilme imkanının olabildiğince genişlemesi için her türlü altyapı yatırımını yapmaya özen gösterdiklerinin altını çizen Topbaş, "Hatta şehrimizdeki 7'den 70'e herkes spor yapsın istiyoruz. Ben ortaokul yıllarında spor yaparken, tesis yetersizliği nedeniyle kışın buz gibi suyla duş almak zorunda kalıyorduk. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın başlattığı spora destek çalışmalarını biz de arttırarak devam ettirdik. Nüfusunun büyük bölümü genç olan bu milletin olimpiyat ve dünya şampiyonalarında altın madalya toplayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kadir Topbaş, konuşmasının ardından amatör spor kulüpleri ile okul spor kulüplerine spor malzemelerini dağıttı. Topbaş'a spora desteğinden dolayı teşekkür eden sporcular ve kulüp yöneticileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

İBB, amatör spor kulüplerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, 2016-2017 sezonunda 39 ilçede faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerine ve okul spor kulüplerine 20 branşta 6 milyon liralık spor malzemesi desteği sağladı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kadir Topbaş'ın açıklamaları

-Malzeme dağıtım töreninden detaylar

(Haber:Mustafa AKIN-Kamera:Hakan TARHAN/İSTANBUL DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!