İstanbul Başsavcılığı'ndan ABD'ye "Gülen tutuklansın" talebi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Başsavcılığından ABDye Gülen tutuklansın talebi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 15:46

İstanbul Başsavcılığı'ndan ABD'ye "Gülen tutuklansın" talebi

Haberin Devamı

Serpil KIRKESER /İSTANBUL,(DHA ) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ /PDY lideri
Fethullah Gülen'in tutuklanması için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkili makamlarına başvurdu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Can Tuncay, Fethullah Gülen'in geçici olarak tutuklanması için hazırladığı yazıyı Amerika Birleşik Devletleri yetkili makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Yazıda 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY mensubu bir kısım askerler tarafından Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı darbe girişiminde bulunulduğu hatırlatılarak, darbe girişimine ilişkin soruşturma yürütüldüğü belirtildi. Darbe girişiminin talimatıyla yapıldığı tespit edilen ve bu nedenle hakkında soruşturma yapılan terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in ABD'ye iade talebi gönderilmesinden önce Türkiye Cumhuriyeti ile ABD arasında Suçluların İade Edilmesi ve Ceza İşlerinde Karşılıklı Yardım Anlaşması'nın 10. Maddesi uyarınca "Geçici olarak tutuklanması" istendi.
Gülen hakkında şu suçlardan hakkında soruşturma yürütüldüğü belirtildi:
Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Cumhurbaşkanına suikast, TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Kamu malına zarar verme, Mala zarar verme, Yaralama, Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak öldürme, Başka bir suç isleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!