İstanbul Başakşehir savunmada istikrarı yakaladı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Başakşehir savunmada istikrarı yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 11:41

Spor Toto Süper Lig'in 16 haftalık ilk bölümünü 4. sırada tamamlayan İstanbul Başakşehir'de en fazla süre alan isimler savunma oyuncuları oldu.

Haberin Devamı

İlk 16 haftada kalesinde sadece 8 gol gören ve ligin en az gol yiyen takımı olan lacivert-turunculularda kaleci Volkan Babacan ile savunma oyuncuları Yalçın Ayhan ve Uğur Uçar, bütün maçlarda 90'ar dakika sahada kaldı.
Kalede milli futbolcu Volkan Babacan, savunmanın göbeğinde Yalçın Ayhan ve sağ bekte Uğur Uçar'dan vazgeçemeyen teknik direktör Abdullah Avcı, bu oyuncuların dışında Doka'yı da bütün maçlarda ilk 11'de sahaya sürdü.


22 farklı futbolcu oynadı
Spor Toto Süper Lig'in 16 haftalık ilk bölümünde 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 27 puan toplayan İstanbul Başakşehir'de teknik direktör Avcı, 22 farklı oyuncuya görev verdi. Ligin ilk bölümünde bin 440'ar dakika süre alan Volkan, Yalçın ve Uğur'u bin 333 dakikayla Visca takip etti. İstanbul Başakşehir'de ilk 16 haftalık periyotta Tom Silva, Cihan Yıldız, Zeki Korkmaz, Can Arat, Orhan Ak, Orhan Taşdelen, Rızvan Şahin, Faruk Çakır ve Ufuk Ceylan forma şansı bulamadı.


Ligin en az gol yiyen takımı
İstanbul Başakşehir, savunmadaki oyuncuların istikrarlı forma şansı bulmasının meyvesini ligin en az gol yiyen takım olarak aldı. Oynadığı 16 maçın 10'unda kalesini gole kapatan lacivert-turunculular, rakiplerine sadece 8 kez gol şansı verdi. İstanbul Başakşehir'in filelerini sadece Fenerbahçe ve Beşiktaş 2'şer kez havalandırırken, Kasımpaşa, Trabzonspor, Gençlebirliği ve Kayseri Erciyespor da birer gol attı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!