İstanbul ailelerinin koleksiyonları satılacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul ailelerinin koleksiyonları satılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 23:05

PORTAKAL Sanat ve Kültür Evi’nin 20 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’te İstanbul’daki Conrad Otel’de düzenleyeceği Portakal Kış Müzayedesi, köklü İstanbul ailelerinin özel koleksiyonlarındaki eserleri yeni sahipleriyle buluşturacak.

Haberin Devamı

Geniş eser yelpazesine sahip müzayedede klasik, modern ve çağdaş Türk resminden önemli örnekler, Osmanlı hat sanatı eserleri, usta hattatlardan Kuran-ı Kerim’ler, Delail-i Hayrat’lar, Hilye-i Şerif’ler, levhalar ve ayrıca fermanlar, Osmanlı ve Avrupa gümüşleri, çeşitli özel koleksiyonlardan gravürler, seyahatnameler, haritalar ve kitaplar yer alacak.

Padişah tuğralı

Müzayedede öne çıkan tablolar arasında Süleyman Seyyid, Hoca Ali Rıza ve Halil Paşa gibi klasik ressamların yanı sıra Erol Akyavaş, Ömer Uluç ve Selma Gürbüz gibi modern ve çağdaş ustalar da bulunuyor. Sultan II. Abdülhamid tuğralı bozalık ile leğen ibrik müzayedenin tuğralı gümüş koleksiyonunun öne çıkanlarından. Ünlü ressam Antoine Melling’in az rastlanan ‘Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore’ isimli kitabı ve Sultan III. Selim’i resmettiği gravür ve haritalardan oluşan iki ciltlik eseri yine Portakal Kış Müzayedesi’nin ilgi çekici parçaları arasında. Müzayedede yer alacak eserler yarın itibarıyla 19 Aralık’a dek Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde görülebilir. Adres: Mim Kemal Öke Caddesi Gün Apartmanı No.8 Nişantaşı, İstanbul.

Haberin Devamı

Antoine Ignace Melling’in ‘Voyage pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore’ kitabından. 200 bin - 220 bin TL muhammen bedelle müzayedeye çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!