İstanbul’a selam

MİLLİ maç nedeniyle süreklilik sıkıntısı çeken Süper Lig’in zirve abonesi Trabzonspor’un üç başlığı vardı Gaziantepspor maçına çıkarken..

İlki, tartışılan bahis’in popüler disiplin kelepçeli zanlısı Gökdeniz Karadeniz’in yokluğunda ne olacağı. Daha doğrusu onun yerine forma giyecek Thomas Jun’un acemilik gösterisine devam edip etmeyeceği. İkincisi, geçen yıl önce 5 puan, ardından da şampiyonluğa malolan Gaziantep sendromunun bu yıl da devam edip etmeyeceği. Üçüncüsü ise, yeni transfer Kürşat’ın Erdinç’e alternatif olup olmayacağı..

Avni Aker’de herkes bunlara bakarken, maça bir hakem imzasını attı. Hakem Zafer Önder İpek’in yardımcısı Aleks Taşçıoğlu idi bu. Birinci dakikada Jun’un atağında Erman’ın eliyle buluşan topta penaltıya yöneltti İpek’i..

KARTINI AKLADI

Ardından 55. dakikada Eller’in Lazarov’u kucaklayıp düşürdüğü son adam pozisyonu öncesi ofsayt olduğu görüşüyle bayrak kaldırıp, İpek’in ikinci sarı karttan kırmızıya dönen kartını akladı. Elbette yanlıştan dönmek bir erdemdi ama daha önce yardımcı hakemine bakıp, yanlışı yapmamak daha önemliydi.

İşin doğrusu, birkaç enstantene dışında kayda değer hiçbir şey oynamadı Trabzonspor. Jun, S.Prag’ın 9 numarası gibi değil, bizim mahallenin 10 numarası gibi acemice oynadı, Kürşat durumu idare etti, Trabzon da yok gibi görünen Fatih, Emrah’ın ortasına vurduğu kafayla ‘ben bu maçta oynadım’ dedi.

Kısacası geçtiğimiz sezonun keyif veren takımı Trabzonspor, yine ‘bekleyin, bir sonraki haftayı’ Sivas maçı öncesi İstanbul’a selam yolladı.
Yazarın Tüm Yazıları