İstanbul 2020'den "gençlik" sürprizi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul 2020den gençlik sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 11:04

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ev sahipliği için Tokyo ve Madrid'le yarışan İstanbul, "gençlik" temalı yeni sunumuyla büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Buenos Aires'te uluslararası medya için düzenlenen basın toplantısında, İstanbul 2020'nin resmi heyetinin yarısını 50 genç sporcunun oluşturacağı açıklandı. Seçilen 25 yaşın altındaki 50 genç sporcunun 7 Eylül Cumartesi günü yapılacak nihai sunumda, İstanbul 2020 Heyeti'nin ön sıralarında yer alacağı duyuruldu.

ALİ KOÇ: İMAJIMIZA ÇOK KATKISI OLACAK

KOTİL: İSTANBUL'UN ŞANSI ÇOK YÜKSEK

Konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında, "gençlik" temasının, İstanbul 2020'nin dünya gençliğini spora katılıma teşvik etme vaadinin simgesi olacağı aktarıldı. Ekip, nüfusunun neredeyse yarısı 25 yaşın altında olan Avrupa'nın en genç ülkesi Türkiye'nin gençliğini temsil edecek.

Basın toplantısında konuşan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, "Burada bulunan heyetimiz, Türkiye'de ve olimpik hareketin uzandığı her yerdeki muazzam genç nüfusu spora teşvik etme sözümüzü ne kadar ciddiye aldığımızın açık bir işaretidir. Adaylığımızın kalbine yerleştirdiğimiz gençliğimiz, bizim en büyük doğal kaynağımız ve geleceğe yönelik en parlak umudumuzdur" ifadelerini kullandı.

Hasan Arat, İstanbul'un olimpiyatları düzenlemeye hak kazanması halinde gençlerin spora katılımına yönelik geniş çeşitlilik sunan "olimpik eğitim", "olimpiyat ve paralimpik oyunlarının teşviki", "iletişim ve katılım", "halkın katılımının sağlanması" konulu dört ayaklı bir strateji geliştirdiklerini anlattı.

Arat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu kalabalık genç heyetin ülkemiz ve bölgemiz için böylesine tarihi bir anda bizimle Buenos Aires'te bulunması benim için büyük bir gurur. Oyunların İstanbul'da düzenlenmesi, onlara benzeri görülmemiş fırsatlar sağlayacaktır. Türkiye, genç nüfusun geleceğine yatırım yapmak konusunda halihazırda kararlı adımlar atmıştır. Türkiye'de tarihte olmadığı kadar çok gencin spora, özellikle de bölgede bugüne kadar yapılmayan spor dallarına katılımını sağlamak, adaylığımızın ana önceliklerindendir."

Arat, genç sporcularla basketbol oynadı, Ali Koç tezahürat yaptırdı

Basın toplantısının ardından Hasan Arat, sunuma katılan genç sporcularla basketbol oynadı. Uluslararası medya mensuplarının da yoğun ilgisini çeken gösteri maçını, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi takip etti.

Maçın ardından Ali Koç'un genç sporculara tezahürat yaptırması dikkati çekti. Koç, "En büyük" diye bağırırken, sporcular da “Türkiye" şeklinde karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!