İşsiz üniversite mezunlarının umudu: TMGD

Güncelleme Tarihi:

İşsiz üniversite mezunlarının umudu: TMGD
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 14:44

İşsiz üniversite mezunlarının umudu: TMGD

Haberin Devamı

MERSİN ve ilçelerinde Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD) kursuna ilgi artıyor.
Çok sayıda işsiz üniversite mezunu, yeni iş kapısı olarak gördükleri TMGD sınavına girmeye hazırlanıyor. 30 Nisan'daki sınav öncesi açılan hazırlık kursları da yoğun ilgi görüyor.
Mezitli İlçesi’nde TMGD eğitimi veren Kaleli SRC Eğitim Merkezi sahibi Mustafa Kaleli, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:
"TMGD olmak için herhangi bir lisans mezunu olmak yeterli. İsteyenler 49 saatlik eğitim aldıktan sonra sınava girmeye hak kazanıyor. Eğitim almış kişiler Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın açtığı TMGD sınavından 70 üzeri puan aldıkları taktirde danışman olabilir. Tehlikeli madde taşıyan kuruluşlar ilgili mevzuata göre bir tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etmek zorunda. Bu nedenle de üniversiteli işsizler bu alana büyük ilgi gösteriyor."
TMGD Eğitmeni ve Endüstri Yüksek Mühendisi Yasin Akil ise Türkiye’de yeni olan bu konunun lisans mezunları için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Yasin Akil "Lisans mezunları kendilerini eğitip ve bu konuda güzel bir donanıma sahip olurlarsa Türkiye’nin her yerinde büyük iş imkânlarına sahip olabilirler. 2018 yılında birçok devlet kurumlarında ve özel işletmelerde zorunlu olacak olan TMGD, üniversiteli gençler için önemli bir iş kapısı diyebiliriz" dedi.

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!