İşsiz mühendisler bir günlüğüne şendi

Güncelleme Tarihi:

İşsiz mühendisler bir günlüğüne şendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 00:00

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından hafta sonu, ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri’nde, “İşsiz ve Ücretli Çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları” şenliği düzenlendi.

Haberin Devamı

“Neden İşsiziz?” konulu forumun gerçekleştirildiği etkinlikte “Eski 45’likler, Grup Günyüzü ve Ezginin Günlüğü” konserleri düzenlendi. Şenlik açılışında Jeo-Genç adına konuşan Mustafa Bozkurt şunları söyledi:

Güvenceli iş istiyoruz

“Biz kurultayımızı bitirdik, kurultayda eğitim sistemini tartıştık. Bize dayatılan eğitim sisteminden rahatsızız. Bize araştırma diye sunulan şirket projelerine, bilim insanı diye sorulan kitabı tahtaya geçiren katiplere gıcığız. Bizler üniversitenin öznesi olan öğrenciler olarak üniversitelerde söz hakkı istiyoruz. Güvenceli iş güvenceli gelecek şiarını tartıştık. Gelecek kaygımız var bu kaygıyı yok etmek istiyoruz.”
Jeoloji Genç adına yapılan konuşmanın ardından EMO Ankara Şubesi üyesi Emel Akpınar da şunları söyledi: “Bizler kadınlar olarak evde işte sokakta hayatın her alanında sömürülüyor haksızlığa uğruyor, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalıyoruz. İş yerlerinde eşit işe eşit ücret alamıyoruz. TMMOB gibi ilerici bir örgütün çatısı altındaki kadın mimar mühendis ve şehir plancıları olarak 2. TMMOB Kadın Mimar Mühendis Şehir Plancıları Kurultayı’nda tüm isyanlarımızı ve taleplerimizi dile getireceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!