İşsiz esnafa maaş yardımı

Güncelleme Tarihi:

İşsiz esnafa maaş yardımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2013 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çeşitli nedenlerle işsiz kalan esnaf ve sanatkarlara da işsizlik maaşı bağlanması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkların doğal afetler ya da ekonomik krizler nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadığını ve işini kaybettiğini ifade ederek, acilen esnaf ve sanatkarlar içinde işsizlik fonu oluşturulması gerektiğini bildirdi. İşsiz kalanlara işsizlik maaşı ödenirken, sosyal güvenlik primini kendisi ödeyen esnafa böyle bir hak tanınmadığını ifade eden Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

FON OLUŞTURULSUN

“Esnaf ve sanatkarlarımız, hem işveren hem de işçi konumundadır. AVM’lerin haksız rekabeti veya ekonomik sıkıntılar nedeniyle işleri bozulan esnaf-sanatkarlarımız işyerini kapattığında tekrar yeni bir işyeri açıncaya kadar işsiz geçirdikleri sürede bir sosyal koruma mekanizması içinde yer alması ciddi bir ihtiyaçtır. Bu düşünceyle, ekonomik nedenlerle işsiz kalan ve işini kaybeden esnaf-sanatkarlarımıza da işsizlik maaşı bağlanması şarttır. Onun için acil tedbir alınmalı ve esnafa da işsizlik sigortası fonu oluşturmalıdır. Çünkü bunların her birisi bir müteşebbistir, kaynak sağlayan en önemli kesimdir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!