İşsever: Darbe girişiminin etkileri azalıyor

Güncelleme Tarihi:

İşsever: Darbe girişiminin etkileri azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 14:07

İşsever: Darbe girişiminin etkileri azalıyor

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GÜNEYDOĞU Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Başkanı Mesut İşsever, bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1’lik büyüme rakamlarının ekonominin 15 Temmuz darbe girişiminin etkisinden kurtulduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

GÜNSİFED Başkanı Mesut İşsever, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. İşsever, 2016 yılının ilk ve ikinci çeyreğinde yüzde 4,8 ve 4,9 büyüme performansı gösteren Türkiye ekonomisinin hain darbe teşebbüsünün de etkisiyle üçüncü çeyrekte yüzde 0,8 daraldığını ifade etti. Hain darbe girişiminin ekonomiye olan etkilerinden kısa sürede kurtulduklarını dile getiren İşsever, rakamların bunun göstergesi olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"2016’nın son çeyreği ve bu yılın ilk iki çeyreğindeki büyüme rakamları da buna işaret ediyor. Bu yılın ilk iki çeyreği ve 2016 yılının son çeyreğindeki büyüme rakamları bize gösteriyor ki; hain darbe girişiminin ekonomi üzerindeki etkileri alınan tedbirlerle bertaraf edildi. Her ne kadar beklentilerin altında kalmış gibi görünse de Türkiye’nin ikinci çeyrek büyüme rakamı tatmin edici seviyelerde. Bize göre bu büyüme rakamlarında en büyük etken ise siyasi irade ile özel sektörün kol kola girerek sürdürülebilir bir büyümeyi tesis etmesidir. Türkiye son zamanlardaki büyüme performansı sayesinde gelişmekte olan ülkeler arasından pozitif bir şekilde ayrışacaktır. Bu da yatırımcıların Türkiye algısı üzerinde çok net bir şekilde olumlu hava yaratacaktır. İş dünyası olarak inanıyoruz ki Türkiye önümüzdeki dönemlerde beklenilenin üzerinde büyüme performansı sergileyerek kısa ve orta vadeli hedeflerine rahatlıkla ulaşacaktır."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!