İsrailli Arap yamaç paraşütüyle Suriye’ye uçtu

Güncelleme Tarihi:

İsrailli Arap yamaç paraşütüyle Suriye’ye uçtu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 20:39

İsrail, bir Arap vatandaşının yamaç paraşütüyle Golan Tepeleri üzerinden muhaliflere katılmak üzere Suriye’ye geçtiğini açıkladı. Ülke medyası da, yetkililerin tahminlerine yer vererek, adı açıklanmayan 23 yaşındaki gencin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ya da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı devirmek için savaşan muhaliflere katılmaya çalıştığını yazdı.

Haberin Devamı

Geçen cumartesi günü akşam saatlerinde İsrailli nöbetçilerin fark ettiği sızmanın ardından bölgeye hava araçları gönderildi. İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Moti Almoz konuya ilişkin açıklamasında, “Tüm ayrıntıları bilmiyoruz. Fakat görünüşe bakılırsa, Jaljulia kasabasından 23 yaşındaki bir İsrailli Arap, isteyerek geçti ve oradan alındı. Orada bekleyenler var mıydı bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz ki rüzgâr yönüne karşı kim böyle bir şey yaptıysa kasten yapmıştır” diye konuştu. Gencin ya Kuneytra ya da Deraa bölgesine indiği sanılıyor. Bu bölgelerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), el Kaide bağlantılı el Nusra Cephesi, ve IŞİD’le bağlantılı olduğu iddia edilen Yermuk Şehitleri Tugayı bulunuyor. 

İsrailli Arap yamaç paraşütüyle Suriye’ye uçtu

Haberin Devamı

VATANDAŞLIĞI İPTAL EDİLECEK

Bu arada dün İsrail kabinesine seslenen Başbakan Binyamin Netanyahu, Suriye’ye geçen gencin vatandaşlığının iptal edileceğini söyledi. Netanyahu, “Her kim İsrail ile savaşmak için düşman saflarına katılırsa artık İsrail vatandaşı olamaz” dedi. Öte yandan İsrail hükümeti, “IŞİD, Nusra Cephesi ve Abdullah Azzam Tugayları”nı terör örgütleri listesine ekleyeceğini duyurdu. İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Başbakan Binyamin Netanyahu’nun başkanlığında yapılan haftalık kabine toplantısında IŞİD, el Nusra Cephesi ve Abdullah Azzam Tugayları terör örgütü listesine alınacağı” belirtildi. Açıklamada, İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet’in (Şabak) hükümetten söz konusu örgütleri terör örgütü listesine almasını talep ettiğini, gerekçenin ise IŞİD ile el Nusra Cephesi’nin El-Kaide bağlantılı olduğu, Abdullah Azzam Tugayları’nın da İsrail çıkarlarına karşı örgütlendiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!