İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İsraile Mescid-i Aksa tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 16:52

İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Anadolu Gençlik Derneği, 20 sivil toplum kuruluşunun da desteğiyle, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya getirdiği giriş yasağına karşı eylem yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatması sebebiyle yurt genelinde protesto gösterileri düzenledi. İsrail'in Müslümanlara karşı katı tutumuna tepki göstermek amacıyla Denizli'de de eylem yapıldı. Cuma namazı sonrası 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen eyleme, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Yardımcısı Eyüp Akbal, Memur-Sen Denizli İl Başkanı Osman Tavşan, Anadolu Gençlik Derneği Denizli İl Başkanı Hamza Öztürk ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve göstericiler katıldı. 20 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde, göstericiler, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı. Göstericiler ayrıca, 'İsrail'in Müslümanlara attığı füzelerin yarısını Müslümanlar İsrail'e atsa, akşam çayını Kudüs'te içeriz', 'Gün gelecek öyle bir tokat atacağız ki hayatı gözünün önünden Gazze gibi geçecek' yazılı pankartlar açtı. Eylemde "Denizli'den Kudüs'e direnişe bir selam", Ne ABD, ne AB, İslam birliği" sloganları atıldı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Denizli Müftüsü Mehmet Aşık dua ettirdi.

"ZULMÜ GÖRMEZDEN GELMEK UTANÇ VERİCİ"

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk, İsrail'in Müslümanlara karşı küstah tutumunun devam ettiğini savunarak Müslümanları Mescid-i Aksa'ya sokmamak için elinden geleni yaptığını dile getirdi. Öztürk, İsrail'in istediği zaman Mescid-i Aksa'ya girişleri engelldiğini ve ezanı susturduğunu belirterek, "İsrail'in varlığına alışmak, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmek ve yapılan zulmü görmezden gelmek her Müslüman için utanç vericidir. İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacağız. İslam ülkelerinin terörist İsrail ile ilişkilerini normal hale getirmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz. İsrail, er yada geç yaptıklarının hesabını verecek. Bizi üzen yapılanlar karşısında İslam ülkelerindeki yöneticilerin ve Müslüman topluluğun sessiz kalmasıdır. İsrail büyükelçisinin geldiği gibi geri gönderilmesini, İsrail'le 28 Haziran 2016'da imzalanan anlaşmanın yırtıp atılmasını, İsrail ile hiçbir ticari anlaşmanın imzalanmamasını ve ticari ilişkilerin kısa sürede sıfırlanmasını istiyoruz" dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!