İsrail'e halterden darbe

Güncelleme Tarihi:

İsraile halterden darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 10:49

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'un, Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı etkili konuşma, İsrail'i dünya şampiyonasından etti.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen toplantıda, 2011 Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nı düzenlemek için tek aday olan İsrail'e verilmesi tartışıldı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, toplantıda, şampiyonanın İsrail'e verilmemesi için daha önce yaşadıklarını özetleyen bir konuşma yaptı.

Başkan Akkuş, geçen yıl İsrail'de düzenlenen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda havaalanına girerken ve çıkarken 5 saate yakın bekletildiklerini belirterek başladığı konuşmasında, şunları söyledi:

“100 metrekarelik alanda beş kez valizlerimiz açıldı ve tekrar tekrar bakıldı. Tüm bu olanlara itiraz ettiğimi söyledim. Uluslararası organizasyonda insanlar için böyle bir muamele rutin değildir. Hüseyin Dökmetaş isimli antrenörümüzün babasının ismi Arap adına benzediği için kendisi pasaportuyla alınıp, bir odaya götürüldü. Bizi yanına sokmadılar. Biz de Türk Elçiliği'ni aradık ve gelen görevli, antrenörümüzü odadan çıkarabildi. Milli halterci Şaziye Okur'a İngilizce birşey sordular. İngilizce bilmediği için yardımcı olmak istedim, ancak tercümanlığımı kabul etmediler. Türkçe bilenin çağrılmasını istedim, onu da yapmadılar ve beklettiler.”

LİBYA DA TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALDI

Libya Federasyon Başkanı da Türk başkan gibi aynı şekilde aleyhte konuşarak ve şampiyonanın İsrail'e verilmemesini istedi.
Libyalı başkan, İsrail'in evsahibi olması durumunda birçok Arap ülkesinin de şampiyonaya katılmayacağına dikkati çekerek, alınan karar da etkili oldu.

Konuşmalar ve İsrail'in şampiyonayla ilgili sunumu sonrasında gerçekleştirilen oylamada, 14 hayır, 1 evet ve 1 de çekimser oy çıktı. Bu sonuç sonrasında tek aday olan İsrail, organizasyonu alamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!