İsrail'den İzmir'deki gelinlik Fuarı'na geldi

Güncelleme Tarihi:

İsrailden İzmirdeki gelinlik Fuarına geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2018 09:46

İsrail'den İzmir'deki gelinlik Fuarı'na geldi

Haberin Devamı

İZMİR'de yurt içi ve yurt dışından toplam 259 katılımcının yer aldığı IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na İsrail'den katılan Müslüman modacı Dina Alulu, İsrailli ve Türk kadınların aynı modelleri beğendiğini belirterek Türk pazarına girmek istediğini söyledi.

Bu yıl yabancı firmaların yoğun katılım gösterdiği IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Çin'den İsrail ve İran'a kadar çok sayıda ülkeden gelinlik imalatçısını buluşturdu. İsrail'in Tel Aviv kentinden Türkiye'ye gelip IF Wedding Fashion İzmir'e katılan Müslüman modacı Dina Alulu, tamamını kendi hazırladığı 2018 kolleksiyonunu ziyaretçilerin beğenisine sundu. Türk kadını ile İsrail'de yaşayan hemcinslerinin beğenilerinin birbiriyle örtüştüğünü söyleyen Dina Alulu, 40 yıldır gelinlik ve abiye üzerine çalıştığını belirterek, "Bu fuara ilk kez geliyorum. İstanbul'a gelmiştim, orda duydum, katılmak istedim. Tüm modelleri kendim dikiyor ve taşları tek tek işliyorum. Türkiye pazarına da uzanmak istiyorum. İsrail'de de Türkiye'de de genellikle taşlı ve parlak modeller daha çok tercih ediliyor. Türk kadınlarının da buna yönelmeye başladığını öğrenince şansımı denemek istedim. Gösterilen ilgiden memnunum" dedi.

Dina Alulu, her keseye uygun modeller hazırladığını belirterek kristal taşlar kullanılan gelinliklerin bin dolar civarında satıldığını söyledi.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!