İsrail’den Holokost sergisi

Güncelleme Tarihi:

İsrail’den Holokost sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 15:39

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, ‘Uluslararası Holokost Anma Günü’ çerçevesinde, İkinci Dünya Savaşı sırasında soykırım tehlikesi altında bulunan Yahudileri kurtaran diplomatların fotoğraflarının yer aldığı ‘Görevin Ötesinde’ isimli bir sergi açtı.

Haberin Devamı

Cermodern’deki serginin açılışına İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh ev sahipliği yaptı. Açılışa bazı büyükelçiler, diplomatlar ve davetliler katıldı. Naeh, ülkesinin Holokost kurbanlarına yardım eden diplomatları “Uluslararası Dürüst Payesiyle Onurlandırılmış Diplomatlar” olarak tanımladığının altını çizdi.

HAYATLARINI RİSKE ATTILAR

Naeh, “Türkiye’nin Rodos Başkonsolosu Selahattin Ülkümen de Rodos’ta bulunan 40 Yahudi’yi Türk vatandaşı olduklarını söyleyerek Holokost’tan kurtardı. Bunların sadece 13’ü Türkiye kökenli Yahudi’ydi. Geri kalanlar arasında İtalyan ve Bulgar Yahudileri vardı” diye konuştu. Ülkümen gibi diplomatların bu hareketleriyle kendi hayatlarını riske attığını belirten Naeh, “Burada bu diplomatları anmak için toplandık. Zira, bu diplomatlar emirlere uymayarak gerek kariyerlerini gerekse hayatlarını riske attı” ifadesini kullandı. Naeh’in konuşmasının ardından Holokost’ta hayatını kaybeden 6 milyon Yahudi’yi temsilen 6 mum yakıldı.

BAKMADAN GEÇME!