İsrail'den 400 bin turist bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

İsrailden 400 bin turist bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 15:00

İsrail'den 400 bin turist bekleniyor

Haberin Devamı

MERSİN’de Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye ve İsrail ilişkilerindeki normalleşmenin turizme olumlu yansıyacağını söyledi. Demir, bu yıl İsrail'den 400 bin turist gelmesinin beklendiğini açıkladı.
ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, Tel Aviv'de gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı'nda (IMTM) alınan sonuçların, İsrail turizm pazarıyla ilgili beklentileri artırdığına dikkat çekti. Türkiye'nin 7 yıl aradan sonra ilk kez Bakanlık düzeyinde katıldığı fuar sonrasında İsrail'den gelen turist sayısında hızlanma beklendiğine dikkat çeken Başkan Demir, şöyle konuştu:
"Bu yıl İsrail'den gelen turist sayısı 400 bine ulaşabilir. İsrail, geçen yıl turizmde artış gösteren nadir ülkeler arasında yer almıştı. 2016 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 30 düşerken, İsrail'den gelen turist sayısı ise yüzde 30 artarak 294 bin kişiye ulaşmıştı. İsrailli turistler, tatil amacıyla Akdeniz ve Ege bölgelerini tercih ediyorlar. Bu bağlamda bölgedeki yatırımcıların bunu göz ardı etmemeleri gerekmekte ve bu pazara odaklanmalı."

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!