İsrail'de ilk gününde 3 madalya kazandık

Güncelleme Tarihi:

İsrailde ilk gününde 3 madalya kazandık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 12:43

Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası, İsrail'in Eliat Kentinde başladı.

Şampiyonanın ilk gününde podyuma çıkan Hacer Demirel, 48 kiloda koparmada bronz madalya kazandı. Demirel, ilk hakkında denediği 63 kiloda başarılı olamazken, ikinci hakkında aynı ağırlığı kaldırdı. Son hakkında 66 kiloyu deneyen ve başarılı olan Demirel, bronz madalyaya ulaştı. Koparmada ilk sırayı Polonyalı Wioleta Jastrzebska alırken, ikinciliği Belaruslu sporcu Yuliya Ryspinskaya elde etti.

Hacer Demirel, silkmede son hakkında kaldırdığı 82 kiloyla 5. sırada yer alırken, toplamda da 148 kiloyla 5. oldu.

Aynı kiloda yarışan diğer Türk sporcu Neslihan Çatalca ise koparmada 65, silkmede 75 ve toplamda 140 kilo kaldırarak 6. sırada yer aldı.

48 kiloda toplamda ilk sırayı Belaruslu Yuliya Ryspınskaya, ikinciliği Polonyalı Wioleta Jastrzebska, üçüncülüğü ise Rus sporcu Ekaterina Vlasova elde etti.

-Tetik'ten 2 bronz madalya-

Şampiyonanın ilk gününde erkekler 56 kiloda podyuma çıkan Sinan Tetik, koparma ve toplamda iki bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. Tetik, koparmada ilk hakkında 92, ikinci hakkında 96 ve son hakkında 99 kiloyu başarıyla kaldırarak bronz madalyanın sahibi oldu. Koparmada ilk sırayı İspanyol Jusue Brachi, ikinciliği de Bulgar sporcu Todor Chenkov kazandı.

Silmede ise ilk hakkında 117, ikinci hakkında 121 ve son hakkında 122 kilolarda başarılı olan Sinan Tetik, üçüncülüğü bir kilo farkla kaçırdı ve 4. sırada yer aldı.

Toplamda ise 221 kiloya ulaşan Tetik, 2. bronz madalyasını da kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. Toplamda ilk sırayı 249 kiloyla İspanyol Jusue Brachi, ikinciliği ise 249 kilo ve tartı dezavantajıyla Bulgar Todor Chenkov elde etti.

-İki bronz da Ayşegül Çoban'dan-

53 kiloda podyuma çıkan Ayşegül Çoban, silkme ve toplamda elde ettiği iki bronz madalya ile Avrupa üçüncüsü olmayı başardı. Çoban, koparmada kaldırdığı 75 kiloyla 4. sırada yer alırken, silkmede ilk hakkında 100, ikinci hakkında 103 kiloyu kaldırdı. Son hakkında ise 107 kiloda başarılı olamayan Çoban, 103 kiloyla bronz madalyanın sahibi oldu.

Toplamda ise 178 kiloya ulaşan Ayşegül Çoban, ikinci bronz madalyasını kazanarak Avrupa üçüncülüğünü elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!