İsrail'le anlaşmada flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

İsraille anlaşmada flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 23:06

İsrail güvenlik kabinesinin "Türkiye ve Tel Aviv yönetimi arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için görüşmeler neticesinde varılacak anlaşmayı onaylamak üzere gelecek hafta toplanacağı" iddia edildi.

Haberin Devamı

İsrail'in Haaretz gazetesi ismini vermediği İsrailli hükümet yetkilerine dayandırarak yayımladığı haberinde, "anlaşmaya pazar günü nihai halinin verilmesinin beklendiğini, güvenlik kabinesinin de çarşamba günü bu anlaşmayı oylayarak onaylayacağını" yazdı.

Haberde ayrıca İsrailli üst düzey yetkililerin, varılacak anlaşmanın yürürlüğe konulmasının bir kaç hafta sonra başlanacağını söylediği ileri sürüldü.

Jerusalem Post gazetesi de iki ülke yetkileri arasında yapılması beklenen görüşmenin pazar günü ismi açıklanmayan bir Avrupa şehrinde gerçekleşeceğini yazdı.

Türkiye, ilişkilerin Mavi Marmara saldırısı öncesine dönebilmesi için saldırı nedeniyle İsrail'in özür dilemesini, hayatını kaybedenlere tazminat ödemesini ve Gazze'ye yönelik ablukayı kaldırmasını şart koşmuştu. Bu şartların ilki yerine gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!