‘İsrail, Şam’da Hizbullah’ı vurdu’

Güncelleme Tarihi:

‘İsrail, Şam’da Hizbullah’ı vurdu’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 00:11

İsrail’in bir kez daha Suriye’nin başkenti Şam’da Hizbullah’a hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Suriyeli kaynaklar, uçakların, İran’ın yolladığı silahların bulunduğu deponun hedef alındığını kaydetti.

Haberin Devamı

SURİYE’nin başkentindeki Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarında dün sabaha karşı şiddetli bir patlama meydana geldi. Suriye devlet resmi haber ajansı SANA, patlamanın İsrail’in hava saldırısı sonucu gerçekleştiğini duyurdu. Suriyeli istihbarat ve muhalif kaynaklar ise İsrail’in Hizbullah grubuna ait ve Tahran’ın ticari ve askeri kargo uçaklarıyla gönderdiği silahların bulunduğu bir depoyu vurduğunu bildirdi. Saldırıda can kaybı yaşanmazken, yakıt deposunun da zarar gördüğü belirtildi. İsrail saldırıyı dolaylı bir ifade kullanarak kabul etti.

 

DAHA ÖNCE DE HEDEF OLMUŞTU

 

Amerikalı yetkililerle buluşmak için ABD’de bulunan İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, İsrail Ordusu Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Suriye’deki hadisenin, Tahran’ın Suriye üzerinden Hizbullah’a gelişmiş silah ulaştırmasını engellemek üzere kurulu olan İsrail’in politikasıyla tamamen uyuştuğunu teyit edebilirim. Doğal olarak bu konuda çok fazla detaya girmek istemiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ise Venezuela’dan bir kanala verdiği röportajda son saldırıya değinmedi. Ancak Esad, İsrail’in daimi saldırılarına ilaveten ABD’nin de Şayrat hava üssünü vurmasının ardından Suriye’nin gelişmiş füze savunma sistemine sahip olma çabalarının gayet normal olduğunu, Rusya ile son teknoloji füze sistemi almak için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!