'İsrail ABD'ye taşınsın' dedi, parti üyeliği askıya alındı

Güncelleme Tarihi:

İsrail ABDye taşınsın dedi, parti üyeliği askıya alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 08:27

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi milletvekillerinden Naz Shah'ın parti üyeliği, sosyal medyada paylaştığı İsrail'le ilgili yorumları nedeniyle askıya alındı.

Haberin Devamı

İsrail ABDye taşınsın dedi, parti üyeliği askıya alındı

Shah, yoğun eleştiri aldığı belirtilen Facebook mesajları nedeniyle özür diledi. Ancak parti yönetimi, hakkında başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar Shah'ın parti üyeliğinin askıya alınmasına karar verdi.

Naz Shah, milletvekili olmadan önce yayımladığı bu mesajlarından birinde İsrail'in Amerika'ya taşınması gerektiğini söylüyor.

Parti lideri Jeremy Corbyn, "hakaretamiz ve kabul edilemez" olarak nitelediği mesajları için Shah'ı uyarmıştı.

ABD'NİN 51'İNCİ EYALETİ

Başbakan David Cameron da Shah'ın üyeliğinin askıya alınmasını istemişti. Cameron, "Yahudi karşıtlığının, fiilen ırkçılık olduğunu" söylemişti.

Haberin Devamı

Shah 2014'teki Facebook mesajında içinde İsrail'i ABD'nin sınırları içinde gösteren "İsrail Filistin sorununa çözüm: İsrail, ABD'ye taşınsın" yazılı bir harita paylaşmış, altına da "Sorun çözüldü" demişti.

Mesajda ABD'nin, 51'nci eyaleti olarak İsrail'i tümüyle alabilecek kadar çok toprağı olduğu, bu yolla Filistinlilerin "hayatlarını ve topraklarını" geri alabilecekleri yorumu yapılıyor.

İngiliz milletvekili, Amerikalıların İsrailleri hoş karşılayacaklarını, "taşınma masraflarının" ABD'nin İsrail'e yaptığı üç yıllık askeri yardımın tutarından daha az olacağını söylemişti.

Shah bir başka mesajında İsrail'in politikalarını Nazi lideri Adolf Hitler'in politikalarına benzetmişti.

İsrail ABDye taşınsın dedi, parti üyeliği askıya alındı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!