İşportacı mafyası

SAYIN Ankara Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı...

Bazı soysuz ve mafya tiplerin halkın servetini nasıl soyduğunu biliyor musunuz?

Ulus bölgesinde Bentderesi'nde bulunan bir milyon nüfusa sahip Keçiören'in dolmuş duraklarının çevresi işportacı mafyası tarafından çevrilmiş durumda. İşportacılar, çevresindeki elektrik direklerine kanca tel atarak kaçak elektrik kullanıyorlar. Her tezgáhta 5-6 tane 250 vatlık ampul yanıyor. Kokoreççiler ve simitçiler de dahil.

Bir vatandaş olarak altı aydır bu konuyu TEDAŞ'a, 153 ALO'ya bildirdim. Ne yazık ki görev yapan yok. Ama ben elektrik faturamı bir ay geciktirirsem % 15 faiz uyguluyorlar. Lütfen konuya el atar mısınız?

A. ÇAĞATAY-ANKARA

Durmuş biraz da bunlara baksın


İLAÇ suistimalinin bir başka boyutuna değinmek istiyorum. By-pass geçirmiş kalp hastasıyım. Drisentin, Kardisentin veya Tromboliz isimli ilaçlardan birini her gün 3x1 dozunda kullanmam gerekiyor. Bunlardan Koçak firmasının ürünü 50 tabletlik Tromboliz 2.194.400 TL ve Sanofel firmasının ürünü yine 50 tabletlik Drisentin de 13.194.400 TL fiyatla satılmaktadır. Oysa her iki preparatın da müessir maddesi 75 mg. Dipiridamol'dur.

Şimdi bir vatandaş olarak aynı maddeden mamul iki ilaçtan birine beş kat fazla fiyat veren Sağlık Bakanlığı'ndan inandırıcı bir cevap bekliyoruz.

Asım YAHYABEYOĞLU ANKARA

Konuş paşam


‘‘Beyaz Enerji konusu yargıda olduğu için konuşmayı uygun görmüyorum. Bu konuda ilerleyen günlerde konuşacağımız çok şey olacak. Beyaz Enerji'nin perde arkası halk zaten biliyor.’’

(Emekli Jandarma Tümgeneral Osman Özbek)


Kimden cesaret alınıyor


TÜRKİYE Cumhuriyeti laik, çağdaş, hukuk devletidir. Yasalar tüzükler ve yönetmelikler kamu görevlilerini bağlar. Ramazan ayı nedeniyle Diyarbakır'daki ilköğretim okullarının yüzde 95'inde özel vakit çizelgesi uygulanmaktadır. Bu okul müdürleri nasıl oluyor da yönetmeliklerin dışına çıkabiliyorlar. Bu yapılanlardan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de haberi var ama nedense hiçbir okul müdürüne bu durum sorulmuyor. Bu uygulamalar amaçlı yapılmaktadır. Bu laik cumhuriyete saldırı ve saygısızlıktır.

A.T.-DİYARBAKIR

Futbol sen ne güzel oyunsun!


TÜRKİYE Süper Ligi hiç bu kadar entresan olmamıştı. Puan cetvelinin ilk üç sırasını paylaşan üç büyük kulübümüz cadı kazanı gibi kaynıyor.

Galatasaray: En yakın rakibinin 4 puan önünde olmasına rağmen, Avrupa'da da doludizgin giderken yönetim bazı futbolculara ceza yağdırıyor, Lucescu da yönetimin kararını eleştiriyor. Fatih Terim'in göreve gelmesi tartışılıyor.

Fenerbahçe: Liderin yalnızca 4 puan gerisinde olmasına rağmen, üstelik geçen sene ilk yarıyı 6 puan geride bitirmesine rağmen şampiyon olan FB'de yönetim kurulu üyeleri, maçtan sonra canlı yayında takım tertibini beğenmiyor. Denizli'yi eleştiriyor. Başkandan başka hiçbir yönetici çıkıp ‘‘Denizli'ye güveniyoruz, sonuna kadar arkasındayız’’ diyemiyor.

Beşiktaş: Üst üste 5 galibiyet alarak liderle puan farkını beşe indiren Beşiktaş'ta Daum ısrarla şampiyonluğun hayal, takviyenin şart olduğunu söylemesine rağmen, yönetimden çıt çıkmıyor, ‘‘Gitsin mi, kalsın mı?’’ oylaması yapılıyor.

Futbol!... Sen ne güzel oyunsun... Bakalım daha neler göreceğiz.

AÇIKLAMALAR


KÖŞENİZDEKİ 'yeni oluşumlar' yazısı üzerine 'Güçlü Türkiye Projesi' sorularına muhatap oluyoruz. Kendimi sol-liberal olarak tanımlıyorum. YDH'den biraz deneyim sahibiyiz, elimizden geldiği kadar bu arayışlara katkı yapmaya çalışıyoruz. Aslında genel çalışma prensibimiz siyaseti her zaman etkilemek ve etkilenmek olmuştur. Lütfen, 'gucluturkiye.org'a bakınız.

Melih BULUT


MECLİS'ten bir Cumhurbaşkanı çıkarılamadı. Bunun üzüntüsünü yaşarken bir de yurtdışından ekomomist getirdik. Yazılarınızda görüyorum, siyasete hazır birçok isim var; çoğu uzman... Ülke sorunlarına duyarlı, direnliği ve artıları olan insanları (özellikle İlhan Kesici'yi) bize hatırlattığınız için teşekkür ediyoruz... Heyecan duyuyoruz. Niye bunlar akla gelmiyor ya da bunların etrafında birleşilmiyor?

Ahmet SÜRMEN İSTANBUL

Biliyor musunuz?


YARGITAY'ın, Marmaris Hisarönü'nde 53 yıldır süren 400 bin dönüm arazi ile ilgili ihtilafla ilgili olarak Şerefli Ailesi ile ünlü emlakçı Metin Kaya Çağlayan'daki tapuların iptaline karar verdiğini biliyor musunuz?

MESAJ


VAKIFLAR Genel Müdürlüğü gayrimenkullerindeki kiraları yüzde 90 dolayında artırıyor. Bu krizde, bu oranda bir artış hak mıdır? 2001 yılı kira artışları hakkında Yargıtay'da henüz bir kriterin oluşmadığını biliyoruz. İlgililer kamuoyunu aydınlatabilirler mi?

Mete GÜVENÇ
Yazarın Tüm Yazıları