Isparta'ya yeni fuar alanı

Güncelleme Tarihi:

Ispartaya yeni fuar alanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 14:51

 Isparta'ya yeni fuar alanı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni fuar alanına ilişkin taslak çalışmasının bittiğini söyledi.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Isparta Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın ardından yapmayı düşündükleri yeni fuar alanıyla ilgili bilgi verdi. İlk kez bu fuarın Gökkubbe'de düzenlendiğini ve firma sahipleriyle ziyaretçiler tarafından beğenildiğini söyleyen Başkan Günaydın, 'Fuar Kenti Isparta' hedefine adım adım ilerlediklerinden bahsetti. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın Isparta'nın değil bölgenin fuarı olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, önceki yıllarda bu fuarın Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Salonu'nda 2 bin 500 metrekare kapalı ve bir miktarda açık alanında yapıldığına, bu yıl ise toplam 50 dönüm üzerine oturan açık ve kapalı alanları, otoparkları bulunan Gökkubbe'de yapıldığını vurgu yaptı. Gerek firma sahiplerinin, gerekse ziyaretçilerin fuar alanını beğendiğini kaydeden Başkan Günaydın, "Biz de Gökkubbe'nin önümüzdeki yıllarda dar geleceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki tarım fuarına dış mekanı genişletebiliriz" dedi.
Gökkubbe'de 4'üncü fuarın yapıldığını vurgulayan Günaydın, "Tarım ve Hayvancılık Fuarı'mız ciddi atak yaptı. Bunun önünü açmak istiyoruz. İstanbul yolu üzerindeki alan 50 yıldır fuar alanı olarak ayrılmış, 18'i yapılmamış. Bugün bunun 18 uygulamasını yapıyoruz. Bu alanımız Gökkubbe'nin 8 kat büyüklüğünde bulunuyor. Burası fuar alanında, konut alanı, yeşil alanlar, 100 dönümlük şehir meydanı, resmi kurumlar, kültür merkezi, ibadethane, ofisler yer alacak. Kısacası yaşayan bir alan olacak. Bilindiği gibi hükümet meydanımız 4 dönüm, yeni meydanımız 100 dönüm olacak. Konuyla ilgili taslak çalışması bitti" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!