Isparta'ya 'Dede Korkut Müzesi'

Güncelleme Tarihi:

Ispartaya Dede Korkut Müzesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 14:31

Isparta'ya 'Dede Korkut Müzesi'

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Dede Korkut'un 12 hikayesinin anlatıldığı eserlerin sergileneceği Dede Korkut Müzesi açacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Yusuf Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile müzede yer alacak üç boyutlu tabloların hazırlandığı Ahşap Sanat Merkezi'nde inceleme yaptı. Müze projesinin hazırlandığını, müze içerisinde yer alacak olan objelerin de hazırlanmasının devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Dede Korkut'un 12 hikâyesi ve duaları vardır. 8 ay önce başladığımız ve ciddi anlamda mesai harcayarak çalıştığımız tablolarımız var. Ahşap Sanat Atölyesi'nde Dede Korkut'un 12 ayrı hikayesini 3 boyutlu olarak ayrı ayrı ahşaba işliyoruz. Bunun bir benzeri yok. Bu çalışmalarımız 10 ay içerisinde tamamlanacak. Yine 18 ayrı beyaz mermerden oluşacak ve bu konuların işlendiği heykeller yapılacak. Dede Korkut Müzesi ve Kafeteryası ile ilgili proje çalışmalarımızı bir yıldan bu yana sürdürüyoruz. Mimari projesi bitti, diğer çalışmalar devam ederken ihale dosyasını da hazırlama aşamasına getiriyoruz" dedi.
ERGENEKON MÜZESİ
Etnografya Müzesi'nin devamı olan 400 metre uzunluğa sahip Ergenekon Müzesi'nin temelinin de atıldığını kaydeden Başkan Günaydın, "Dünyada nerede bir Türk varsa onu ilgilendirecek bu müzeler Isparta'da olacak. Isparta merkez haline gelecek. Isparta'mızda büyük bir kültür kenti markası oluşturmak istiyoruz. Bu müzemizdeki objeleri kendimiz tasarlıyoruz, üretiyoruz. Yetiştirdiğimiz 32 usta ile yapıyoruz. Dede Korkut Müzesi'nin eserleri de bu sanat merkezimizden çıkıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!