Isparta'daki 130 sanıklı FETÖ/PDY duruşmasında dördüncü gün

Güncelleme Tarihi:

Ispartadaki 130 sanıklı FETÖ/PDY duruşmasında dördüncü gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 19:10

Isparta'daki 130 sanıklı FETÖ/PDY duruşmasında dördüncü gün

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 sanıklı davanın dördüncü gününde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski rektör yardımcıları ve akademisyenler savunma yaptı. 
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 52'si tutuklu, 71'i tutuksuz, Fetullah Gülen ile birlikte 7'si firari olarak aranan toplam 130 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması yapıldı. Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı.
'BU YAPI ÇOK GİZLİ BİR YAPI'
Duruşmada ilk savunmayı tutuklu SDÜ eski Rektörü Talip Türcan yaptı. FETÖ üyesi olduğu iddiasını reddeden Türcan, eski Rektör Yardımcısı ve halen firari olan Numan Tamer'in örgüt üyesi olduğunu ve üniversitede bu yapının en başındaki kişi olduğunu öne sürdü. Türcan, "Bu yapının üniversitedeki adı Numan Tamer'dir ve kadrolaşmadan sorumludur. Bu yapı çok gizli bir yapı, ben bu yapının üniversitedeki en üstünde Numan Tamer olduğunu biliyorum. Başka kim var deşifre edemedim. Faaliyetlerini de çok gizli yürütüyorlardı" dedi.
'HİÇBİR İLGİM, ALAKAM YOKTUR'
Türcan'ın ardından tutuklu sanık SDÜ eski Rektör Yardımcısı Hüseyin Akyıldız savunma yaptı. Her zaman milliyetçiliği benimsemiş bir ülkücü olduğunu belirten Akyıldız, amcasının Milli Nizam Partisi kurucusu olduğunu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'den ders almış biri olduğunu anlattı. Devlet Bahçeli'nin izinde olduğu için böyle bir yapının içinde bulanamayacağını aktaran Akyıldız, "Hiçbir ilgim, alakam yoktur. Post modern sapık olan mehdileriyle ülkeyi ele geçirmek isteyen örgüte, benim gibi Türk milliyetçisi ülkücünün üyeliği olamaz. Ben resmi hiyerarşi harici bir hiyerarşiyi hiçbir zaman kabul etmedim" diye konuştu.
'NUMAN TAMER'İN KELLESİNİ BEN ALDIM'
SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi eski Müdürü Fatih Cebeci de savunmasında suçlamaları reddetti. Üniversitede FETÖ/PDY'ye en çok kendisinin karşı durduğunu söyleyen tutuklu sanık Cebeci, "Bu sebeple de sürekli nefret ve düşman kazanan birisiydim. Davanın tutuklu sanığı SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu da bu sebeple Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'ne müdür olarak beni atadı. Numan Tamer'in görevden alınmasının en büyük sebebi benim ve bu konuyla ilgili olarak 'Numan Tamer'in kellesini ben aldım' dediğim haberler çıktı" dedi.
Dün SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu'nun mevcut Rektör İlker Hüseyin Çarıkçı'ya hitaben 'İyi arkadaşız' dediğini ve buna anlam veremediğini de söyleyen Cebeci, "Sen niye bu adamdan çekiniyorsun. Yoksa ellerinde kasetin mi var da susuyorsun" diye konuştu.
MAHKEME BAŞKANINDAN SUÇ DUYURUSU
Duruşmanın ilk günü salona götürülürken, gazetecilere "Zulmün eziyetini çek, eğilecekler bir gün" diye bağıran tutuklu sanık SDÜ öğretim üyesi Cabir Doğan'a Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, "Devlete kafa tutmaya devam ediyorsun. Biz aşağı ineceğiz, siz yukarı çıkacaksınız öyle mi? Hakkında isyana kalkışmak suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın sözleri üzerine o gün ne söylediğini hatırlamadığını öne süren Cabir Doğan, savunmasında ise hakkındaki suçlamaları ve 'üniversite imamı' olduğu iddialarını reddetti.
Savunmaların ardından sona eren duruşma 22 Ağustos'a ertelendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!