Isparta'daki 130 sanıklı FETÖ/PDY davasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Ispartadaki 130 sanıklı FETÖ/PDY davasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 21:00

Isparta'daki 130 sanıklı FETÖ/PDY davasına devam edildi

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ-Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Fethullah Gülen ile Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu 130 sanıklı davanın 10'uncu duruşması görüldü.
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 53'ü tutuklu, 71'i tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 6'sı firari, toplam 130 sanığın yargılanmasına devam edildi. 
Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı. Davanın 10'uncu duruşmasına, aralarında SDÜ eski Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicoğlu, rektör eski yardımcıları Prof.Dr. Talip Türcan, Prof.Dr. Süleyman Seydi, Bilgi İşlem Dairesi eski Başkanı Halil Karakoç, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi eski Başhekimi Prof.Dr. Tuğrul Sezer, işadamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan, Özcan Pınarcı, örgütün 'Isparta bölge imamı' olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 53 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar katıldı. Akşehir Cezaevi'nde bulunan tutuklu Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. 
'BYLOCK KULLANAN EN ADİ ŞEREFSİZDİR'
SEGBİS aracılığıyla ifade veren Oğuz, FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı olan 'ByLock'u kullanmadığını iddia ederek, 'ByLock'u operasyonlardan sonra duyduğunu söyledi. Oğuz, "ByLock kullanan en adi şerefsizdir. Eğer benden ByLock çıkarsa, dünyanın en şerefsiz insanıyım" diyerek tahliyesini istedi. 
İBİCİOĞLU DA TAHLİYESİNİ İSTEDİ
SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu ise, rektörlük görevi süresince 1,5 trilyonluk (milyon) bütçeyi kullandığını ve denetimlerde kamuyu zarara uğratmadığını ileri sürdü. Kendisinin panik atak olduğunu ve kapalı ortamlarda kalamadığını anlatan İbicioğlu, ev hapsi şartlarında tahliyesini talep etti.
Duruşmada ifade veren diğer tüm sanıklar da tahliyelerini istedi.
BİR TAHLİYE KARARI
Sanık ifadelerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Mustafa Enis Büyükküpçü'yü, tutuklu bulunduğu sürenin dikkate alınarak adli kontrol şartıyla tahliyesine, tutuksuz sanıklardan Ramazan Demirci'nin tutuklanmak üzere yakalanmasına karar verdi. 
Heyet, kaçma şüphelileri ve mevcut delil durumunu göze alarak tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, tahliye taleplerinin reddine hükmetti.
SDÜ'den ihraç edilen ve açığa alınanların listesinin ve işe giriş tarihlerinin SDÜ'den istenmesi yönünde karar veren mahkeme, sanıkların Bank Asya'daki hesap hareketlerinin incelenmesi için gerekli yerlere yazı yazılmasına hükmetti.
Duruşma, 09 Ocak 2017 tarihine ertelendi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!