Isparta'da bisiklet yolu tartışması

Güncelleme Tarihi:

Ispartada bisiklet yolu tartışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 11:21

Isparta'da bisiklet yolu tartışması

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, Isparta Belediyesi tarafından şehir merkezine yapılan bisiklet yollarının mantıksız uygulama olduğunu belirtip acilen kaldırılmasını istedi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise "Halkım istedi yaptım. Halkım isterse öyle kaldırırım" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından şehir merkezine yapılan bisiklet yolları tartışma konusu oldu. Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun bisiklet yollarının şehir içerisinde trafiği kilitlediğini belirtip, "Bu uygulamanın mantığı yoktur. Acilen kaldırılması gerekiyor" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise net konuştu. 2 yıl önce yapımına başlanan bisiklet yollarının halkın talebi üzerine yapıldığını kaydeden Günaydın, "Ben halkımın istediğini yaparım. Düzensiz araç parkları ve çift parklar nedeniyle ciddi sıkıntılar vardı. Şehir trafik yönünden bu tür sıkıntılarla gündeme geliyordu. O dönem bisiklet yolları halkımızın da isteği doğrultusunda yapıldı. Ancak son dönemlerde esnafımızın bir bölümü bisiklet yollarının kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine belediye olarak hemen bir anket çalışması yaptık" diye konuştu.

Başkan Günaydın, "Bu ankette 'kaldırılsın' diyenler biraz daha fazla çıktı. Ancak daha sonra halkın geneline sorduk. Orada da 'kaldırılmasın' görüşü ağır bastı. Ben de şimdi bir anket daha yaptırıyorum. Bu ankette 'kaldırılsın' diyenler fazla çıkarsa halkımın dediğini dinlerim ve bisiklet yollarını kaldırırım" dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da vatandaş istemiyorsa bisiklet yolundan vazgeçileceğini aktardı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!