ISPARTA HABERLERİ

Isparta'da barbunya üretimi

DHA
06.10.2017 - 11:07Son Güncelleme :
DHA

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'nın Senirkent İlçesi Karip Köyü'nde 10 yıl önce deneme amaçlı ekimi yapılan barbunya şu an yaklaşık 9 bin dekar alanda üretiliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Karip Köyü'nde başlatılan barbunya yetiştiriciliği giderek büyüyor. Eğirdir Gölü'nün etrafında bulunmasının yanında yörenin sahip olduğu iklim ve toprak yapısından dolayı yetiştirilen barbunya, lezzet ve kalitesiyle yoğun talep görüyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Senirkent İlçesi'nde yoğunlukla Karip Köyü olmak üzere 8 bin 750 dekar alanda barbunya tarımı yapıldığını söyledi. Kırmızı ve beyaz çeşitlerinin yazlık ve güzlük olmak üzere iki dönem şeklinde ekiminin yapıldığına değinen Tuğrul, "Mayıs ayında başlayan tohum ekimiyle ekim ayının ortasına kadar barbunya hasadı devam etmektedir. Yıllık tahmini rekolte 13 bin 125 ton. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm yurda gönderilmekte. Barbunyadaki verim, iklim ve bakım şartlarına göre dekara 1250- 2000 kilogram arasında değişiklik göstermekte. Barbunya üretiminin önümüzdeki yıllarda daha da artarak ilimiz ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacağı öngörülmekte" dedi.

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Isparta haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Isparta haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Isparta'da barbunya üretimi haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ISPARTA NAMAZ VAKİTLERİ

12 Aralık 2017, Salı
  • İmsak
    06:14
  • Guneş
    07:57
  • Öğle
    13:02
  • İkindi
    15:32
  • Akşam
    17:47
  • Yatsı
    19:19
Sayfa Başı