Isparta'da Balık Şenliği düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Ispartada Balık Şenliği düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 14:08

Isparta'da Balık Şenliği düzenlenecek

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından başlatılan kampanya kapsamında Balık Şenliği düzenlenecek.

SDÜ Su Ürünleri Fakültesi tarafından 'Sağlıklı Beslenme Kültürü İçin Sosyal Sorumluluk Kampanyası Hareketi başlatıldı. Proje kapsamında su ürünlerinin tüketiminin artırılması için halka açık alanlarda 'Balık Şenliği' düzenlenecek. İlk etkinlik 19 Nisan'da Doğu Kampüsü Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Savaş, "3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen Türkiye'de beslenme kültüründe balık tüketimi kıyı şeritleri hariç çok sınırlı düzeyde kalıyor. Yıllık kişi başına sadece 6-8 kilogram. Oysa su ürünleri tüketimi Japonya'da 80-90, Avrupa'da 25, dünyada ise 19-20 kilogram. Türkiye'nin de bu seviyeye erişmesi için bir eğitim ve farkındalık hareketi başlatıyoruz" dedi.

Su ürünlerinin yüksek protein içeriğinin yanı sıra esansiyel aminoasitler, omega-3 yağ asitleri, vitamin ve mineral maddeleri içeren sağlıklı bir besin kaynağı olduğuna vurgu yapan Savaş, "Dengeli beslenme kültürü ve sağlıklı hayat için su ürünleri tüketimi özendirilmelidir. Özellikle çocuklar ve ileri yaş kişiler haftada en az 2 kez su ürünleri tüketmelidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!