Isparta'da arazi toplulaştırması

Güncelleme Tarihi:

Ispartada arazi toplulaştırması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 14:06

Isparta'da arazi toplulaştırması

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da 16 yerleşim yerinde 45 bin hektar arazide yapılacak toplulaştırma için 13 Temmuz'da ihale yapılacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Isparta'nın en büyük arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projesi için ihaleye çıktı. Ankara'da 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek ihale kapsamında Atabey, Keçiborlu ve Yalvaç'taki 16 yerleşim yerinde 45 bin hektarlık arazi toplulaştırılacak. Ortalama büyüklüğü 3.2 dekar olan arazilerin en küçüğü ortalama 10 dekara çıkacak. Araziler yol ve suyla buluşacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, projenin Isparta için çok önemli olduğunu söyledi. Yatırım kapsamına alınan yerlerdeki arazilerin çok parçalı olduğunu belirten Tuğrul, "Bakanlığımızca 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu kapsamında arazi toplulaştırması ve Tarla İçi Hizmetlerini Geliştirme Projesi kapsamında; Atabey İlçesi Merkez, Yalvaç İlçesi Kozluçay, Sücüllü, Akçaşar, Celeptaş, Eğirler, Eyupler, Hüyüklü, İleği, Kurusarı, Tokmacık ve Yağcılar köyleriyle Keçiborlu İlçesi'nden Aydoğmuş, Kaplanlı, Kozluca ve İncesu köyleri olmak üzere 16 yerleşim yerindeki arazilerde parçalıklarına son vermek, küçülen tarım parsellerini bir araya getirerek daha ekonomik üretim yapılacak tarım parselleri oluşturmak ve her parseli yola ve suya kavuşturmak amaçlı Arazi Toplulaştırması ve Tarla içi Geliştirme Projesi uygulanacaktır. Proje uygulamaya geçtiğimizde ilimizde ortalama parsel büyüklüğü 3.2 dekar iken minimum 10 dekar olacak şekilde birleştirilecektir. Birleştirme sonucunda yakıt tüketimimizden yüzde 25 tasarruf, arazi kullanımından da yaklaşık 3000 hektar kazanım elde edilecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!