Isparta'da 130 sanıklı FETÖ/PDY davasında üçüncü gün

Güncelleme Tarihi:

Ispartada 130 sanıklı FETÖ/PDY davasında üçüncü gün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 19:00

Isparta'da 130 sanıklı FETÖ/PDY davasında üçüncü gün

Haberin Devamı

Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fethullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 sanıklı davanın üçüncü gününde Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü tutuklu Hasan İbicioğlu ile bazı işadamları savunma yaptı. Eski Rektör İbicioğlu, rektör olmadan önce Arnavutluk'ta FETÖ/PDY'ye ait bir üniversitede ders verdiği için FETÖ'cü olduğunun iddia edildiğini öne sürdü.
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 52'si tutuklu, 71'i tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 7'si firari olarak aranan toplam 130 sanığın yargılanmasına bugün de devam edildi. Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın üçüncü gününe 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı.
YENİ SAVUNMALAR YAPILDI
Duruşmada FETÖ/PDY'nin Isparta'daki üst mütevelli heyeti üyeliğiyle suçlanan işadamı Adem Demiralay savunma yaptı. Örgüt üst mütevelli heyeti üyesi olduğu iddia edilen Bedri Ayhan'ı, yönetici olduğu şirketin ortağı olduğu için tanıdığını söyleyen Adem Demiralay, kurdukları Isparta Yükseköğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'nden bahsederek, derneği rektörlük seçimleri için değil kültürel faaliyetleri desteklemek için kurduklarını aktardı.
'BUNLAR, KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURT'
İşadamı Salih Sarıkaya savunmasında, vatanına hizmet eden birisi olduğunu kaydederek, böyle bir alçaklığa ortak olmaktansa ölmeyi tercih edeceğini anlattı. Örgütün toplantılarına katıldığını ancak 17- 25 Aralık'tan sonra 'Bunlar, kuzu postuna bürünmüş kurt' dediğini söyleyen Sarıkaya, örgütün seçimlerde CHP ve HDP'yi destekleme kararı aldığını duyduğunu ve aynı soruşturmada tutuklu bulunan işadamı Özcan Pınarcı'yı arayarak, "Beni toplantılara artık çağırmayın" dediğini belirtti.
'FETÖ'YE HİÇBİR ŞEKİLDE DESTEK SAĞLAMADIM'
Duruşmada SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu da savunma yaptı. FETÖ/PDY'ye yarar sağlamadığından bahseden İbicioğlu, rektör olmadan önce Arnavutluk'ta FETÖ/PDY'ye ait bir üniversitede ders verdiği için FETÖ'cü olduğunun iddia edildiğini öne sürdü ve o üniversitede bazı bakanların da ders verdiğini iddia etti. Rektör seçimleri öncesinde öğretim üyelerinden kurulu platforma kendisinin Fatih Gültekin tarafından çağrıldığını anlatan İbicioğlu, o platform içerisinde mevcut SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın da bulunduğu söyledi. Aynı davada firari sanık olarak aranan SDÜ'nün eski Rektör Yardımcısı Numan Tamer'i saygınlığı nedeniyle rektör yardımcısı yaptığını kaydeden İbicioğlu, tutuklu sanık Talip Türcan'ı da paralel yapıyla temizlik yapması amacıyla rektör yardımcısı yaptığını savundu.
ABD'ye 2 kez gittiğini belirten İbicioğlu, "Fethullah Gülen ile görüşmedim. Ama görüşebilirdim de çünkü o dönem bakanlar, milletvekilleri onla görüşmek için sıraya giriyordu. Kimseden özür dilemeyeceğim çünkü FETÖ'ye hiçbir şekilde destek sağlamadım" dedi.
FETÖ/PDY'nin toplantılarına katılmadığını kaydeden İbicioğlu, Türkçe Olimpiyatları'na SDÜ'den 500 bin lira destek verildiği iddialarını reddetti. İbicioğlu ayrıca idari personele mobbing yaptığı suçlamalarını da kabul etmedi.
Duruşma savunmaların ardından yarın devam etmek üzere sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!