'Isparta ve Burdur müşterek stantları paylaşacak'

Güncelleme Tarihi:

Isparta ve Burdur müşterek stantları paylaşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 16:11

'Isparta ve Burdur müşterek stantları paylaşacak'

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Dönem Başkanı, Burdur Valisi Şerif Yılmaz önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'na Isparta ve Burdur'un birlikte katılarak müşterek stantları paylaşacağını söyledi.

Vali Şerif Yılmaz, valilikte düzenlediği basın toplantısında özellikle gül ve lavantanın bölge turizm destinasyonu oluşmasına büyük katkılar yaptığını söyledi. Bölge turizminin gelişmesi açısından ve turizm pastasından yeterli miktarda pay alabilmek için Burdur ve Isparta olarak birlikte çalışmalar yapacaklarını aktaran Vali Yılmaz, Burdur ve Isparta'da artan lavanta ve gül sektörüyle birlikte bölgede kırsal turizm açısından 250 bini aşan ziyaretçi sayısına ulaşıldığını kaydetti.

Vali Şerif Yılmaz, "Isparta'da BAKA yönetim kurulu toplantısında gündeme geldi. Özellikle gül ve lavanta, sadece bir il değil bölge turizmine katkısı en fazla olan sektörlerden oldu. Bu yıl gül ve lavanta projelerini gezen yerli, yabancı turist sayısı aşağı yukarı 250 bini buldu. Bir yere gelen sadece oraya gelip ayrılmıyor. Oraya gelen Lisinia'ya, Lisinia'ya gelen Salda'ya, Kuyucak'a gelen Sagalassos'a da gidiyor. Bölgede önemli bir destinasyon oluşmaya başladı. Bizim de arzu ettiğimiz buydu. Bizim sadece belli bir noktaya yani Sagalassos'a gelsin gitsin değil. Sagalassos'a gelen Lisinia'ya gelsin Kuyucak'a da gitsin. Salda'ya da gitsin, Gölhisar'a da gitsin. Biz kırsal turizm açısından bu farklı alanları ne kadar fazla ziyaret ettirebilirsek insanların Burdur ilinde kalmalarını, konaklamalarını ne kadar fazla sağlayabilirsek turizmden istediğimiz payı alabiliriz" diye konuştu.

Kültür turizmiyle beraber belli bir seviyeye belli bir paya ulaşmaya çalışıldığını da anlatan Vali Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili Sayın Bakanımızın en son ziyaretinde de bu konu gündeme geldi. Burdur'daki altyapıyla ilgili, kazılarla ilgili olsun destek vereceklerini ifade ettiler. Belli bir miktar kaynağın ilimize aktarıldığını Genel Müdürümüz iletti. Bu kaynaklarla beraber biz bu altyapıyı oluşturduğumuz süre içerisinde inşallah eş zamanlı olarak da lavanta deresinde belli bir seviyeye gelindi. Çiçeklerin görsellik bakımından güzel fotoğrafların çekileceği konumuna ulaştık. Artık başka ülkelere, başka yerlere gitmeye gerek yok. Bizim Yeşilova Akçaköy lavanta deresine gelip her türlü resmi alabilirsiniz. Yolunda sorun vardı, yolunu da yapmaya çalışıyoruz. Kişisel değil, kurum ve kuruluşlarımız ile bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir şahsın bahçesi değil biz öyle görüyoruz. O şekilde değerlendiriyoruz ki neticede bu 250 bin kişi onun için geliyor. Bu sayı umut ediyoruz ki artarak devam edecek. Onun için de biz Isparta ve Burdur müştereken bu pastadan pay almak istiyoruz. Beraber çalışıyoruz, beraber hissedar olmak istiyoruz. İnşallah da başaracağız. Onun için önümüzdeki dönem yollara koyacağımız taklarda 'Gül ve lavanta bölgesine hoş geldiniz' diye yazacağız. Müşterek bölgedeki bizim turizm alanlarını belirleyecek olan Isparta ve Burdur'un tek bir adresi olacak. Bundan sonra müşterek kullanacağız. Önümüzdeki haftada 7- 10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı var. Oraya da yine Isparta ve Burdur müşterek katılıyoruz. Aynı stant içerisinde beraber yer alacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!