'Isparta tabelalar şehri olmayacak'

Güncelleme Tarihi:

Isparta tabelalar şehri olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 16:05

'Isparta tabelalar şehri olmayacak'

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Isparta tabelalar şehri olmayacak. Isparta tabelalar değil, gül ve gülistan bir şehirdir" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl 100 bin sarmaşık gülün kamu kurum ve kuruluşları ile şehirdeki site ve diğer apartman bahçe duvarlarına dikileceğini belirterek, bu konuda görevlilerden ve vatandaştan yardımcı olmalarını istedi. Günaydın, "Isparta tabelalar şehri olmayacak. Gül bizim için büyük bir proje, ancak yerli yersiz tabelalar dikilmiş, bunlar kaldırılacak. Isparta tabelalar değil, gül ve gülistan bir şehirdir. Bu gül dikimleri mayıs ayında düzenleyeceğimiz Gül Fuarı ve Festivali'nin de hazırlığını teşkil ediyor. Dünyada, Isparta tek gül kenti olacaktır. Isparta açık hava gül müzesine dönecektir" dedi.

Isparta'da 1 milyon gül dikiminin hedeflendiğini, geçen yıl 260 bin gül fidanının toprakla buluşturulduğunu, bu dikim mevsiminde de 500 bin gül dikimi daha yapılacağını vurgulayan Başkan Günaydın, Isparta'nın her yerinin açık hava gül müzesine dönüşeceğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!