Isparta otogarı 2 ay içinde ihaleye çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Isparta otogarı 2 ay içinde ihaleye çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 17:19

Isparta otogarı 2 ay içinde ihaleye çıkacak

Haberin Devamı

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni otogarın 2 ay içerisinde ihaleye çıkarılacağını açıkladı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yeni Otogar Projesi'nin tanıtımını yapmak için Gökkubbe Fuar Alanı'nda basın toplantısı düzenledi. Yeni Otogar Projesi'nin en geç 2 ay içinde ihaleye çıkarılacağını müjdeleyen Başkan Günaydın, hazırlıkların tamamlandığını vurguladı. Isparta Belediyesi'nin bu denli büyük bir projeyi yapabilecek güçte olduğuna dikkati çeken Başkan Günaydın, "Otogar projemiz 180 dönüm üzerine oturuyor. Aldığımız arsa 203 dönüm. Paralarını ödedik. Yüzde 30'u için de yüzde 8 işyeri vermek suretiyle anlaştık. Böylelikle arazinin tamamının alımını yaptık. İstimlakı, alması, razı etmesi kolay bir iş değil. Biz bunu başardık. Zamanında burayı 18 yapsalardı, bize böyle geçmiş olsaydı bu arsa bizim için ücretsiz olacaktı. 13 milyon TL arsaya bedel ödedik. Toplam 21 milyon TL'lik arsa maliyeti oldu. Dolayısıyla ödemeyecektik, yapıya harcayacaktık" dedi.

BELEDİYE KASASINDA 25 MİLYON NAKİT VAR

Önemli ihaleler yaptıklarında belediyenin kasasında ne kadar para olduğunu söylediğini hatırlatan Başkan Günaydın, şöyle dedi:

"Şu an kasamda 25 milyon TL nakit param var. Bu paraya göre bu proje çok büyük. Arsa maliyetinin 3- 4 katı. Böyle bir yatırıma Isparta Belediyesi başlıyor. 22 ayda ya da 26 ayda bitireceğiz. Bir ITKM'yi elin adamı bitiremedi, yapamadı. Helal kazanç, alnımızın teriyle kazanıyoruz. Fonksiyonu ve kullanımı tek katta çözdük. Yürüyen merdiven kullanmadık. 20 metre çapında kule yapıyoruz. 96 metre yüksekliği var. Expo 2016 Antalya'da kuleler yapıldı. İçerisinde fonksiyon yok. İçi beton dolu. Olmaz ki kardeşim. Kullanılabilecek fonksiyonlar yapılmalı. Kule için 1 yıldır çalışıyoruz. Isparta'nın kullanılan kulesi olacaktır. Yaptığımız bütün eserler simge. Isparta'yı temsil ediyor. Biz 100 tane simge yapıyoruz. Kral dairesi otelde 1 tane olur, biz 50 daire yapıyoruz. Sanat eserinde zirvede olacak bir düşüncemiz oluştu. O da Isparta'ya saat kulesi."

'ÇANAKKALE ZİHNİYETİNİ YAKALAMAK ZORUNDAYIZ'

Konuşmasında FETÖ'ye de değinen Başkan Günaydın, FETÖ'nün arkasında ABD ajanları olduğunu söyledi. Mevcut durumda Türkiye'ye her taraftan saldırı olduğunu aktaran Başkan Günaydın, "Çanakkale zihniyetini yakalamak zorundayız. 15 Temmuz'daki faciada halk tepkisini gösterdi. Yeterli mi? Değil. Çok çalışacağız. Topunu, tüfeğini, onu- bunu yapmak bizim için hedef olmalı. Güçlü olmak zorundayız" dedi.

'FETULLAHÇI MÜTEAHHİTLERİ TEKME VURARAK KOVDUM'

15 Ocak 2011'in Isparta için milat olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, "Batak belediyeden atak belediyeye geçiyoruz diye konuşmuştuk. O günden sonra telefon dinlemeleri yapıldı. 40 bin sayfa. Maalesef bu düşmanmış. Fetullah'mış. Çünkü ondan önce bütün Fetullahçı müteahhitleri tabiri caizse tekme vurarak kovdum. Özel ihalelerle Isparta Belediyesi'ni yeniden zengin yaptık. Yatırımlar birincisi yaptık. İşte onların acısıydı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!